Ofinansierat krispaket bra för finanserna?

700 miljarder dollar kostar finanskrisen i USA. 700 miljarder! 700 miljarder för att frälsa finanssektorn och hålla bankrutta banker och finansinstitut om ryggen. De amerikanska skattebetalarna ska köpa värdelösa lån. Vad annat kunde man göra?
Nu kan bostadsräntorna sänkas utropar Robert Bergqvist, chefekonom på SEB
Hur ska de 700 miljarder dollarna finansieras? Nya lån och ökat budgetunderskott för staten är det som är resultatet av kongressens krispaket? Om jag förstått det rätt lämnas problemet att lösa finansieringen  över till USA`s nye president. Kul uppdrag att påbörja mandatperioden med tycker nog Barack Obama. För det är väl Obama  det amerikanska folket, de som tar sig till rösturnorna, väljer? Eller blir det McCain, gammal är tryggast, som blir USA´s näste president?
Mer pengar ut i systemet som saknar täckning skapar inte det inflation? Lågkonjunktur och inflation  samtidigt där inflationsmålet här hemma prioriteras på arbetslöshetens bekostnad. Är det vad vi har att vänta?  Pest och kolera samtidigt. De varslade volvoarbetarna får det etter värre att skaffa nya jobb i det läget. Så vem får egentligen betala finanskrisen och krispaketet? 
 
(uppdaterat)
DN, DN1, DN2, SVD, AB , AB1 , AB2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Läs på intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback