Barack Obama eller McCain?

Ett viktigt val vars utgång påverkar hela världen beskrivs i medierna som ett krig mellan två kombattanter och med en dramaturgi som en dokussåpa. Vem vann debatten? Så lyder var och varannan rubrik i media. Spelar det någon roll för oss, viskar en ilsken röst i mitt bakhuvud. I båda fallen lär den amerikanska politiken påverka. Det har den gjort under hela efterkrigstiden. Så visst spelar det roll!
En demokrat som Obama är att föredra. En person som förordar dialog istället för konfrontation med Iran litar jag mer på. Men vad sjutton! Vad var det han sa om Pakistan och terrorister? - Att han mycket väl kan tänka sig att attackera inne i Pakistan om regeringen i Pakistan inte gör sitt. Ja se där, samma gamla storebrorsmanér som vanligt. Amerika gör vad amerika anser rätt. Går emot internationell rätt och intervenerar i annat land om man anser att det gynnar amerikanska intressen.
Men ändå, en nyliberal och tillika neokonservativ person som McCain är Bushadministrationens förlängda arm. Vad den politiken ställt till med är allmänt känt.
-Ett Irakkrig där freden fortfarande inte vunnits som orsakat misär och elände i jakt på massförstörelsevapen som inte fanns.
-En ofantlig skuldbörda då kriget finansierats med lånade pengar och som ett brev på posten en finanskris som når ända in i svenska hem.
Nej tack en sådan politik måste få ett stopp. Så för min del får Obama gärna vinna valet.

DN ,DN1, DN2, AB,SVD
Bloggat- Jinge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Läs på intressant.se

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi kör på Obama!

2008-09-27 @ 22:14:31
Postat av: Joanna

Jag blir soffliggare.

2008-09-28 @ 02:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback