Nu ökar trycket på politikerna

Nu är det bara två dagar kvar til riksdagens högtidliga öppnande. Jag undrar hur det känns att komma tillbaks med vetskapen om att man med sin knapptryckning bidragit till att  FRA-lagen kommer att få laga kraft. Hur ska ni kunna försvara för era barn och barnbarn att ni medverkat till att vi i Sverige har fått en lag som gör det möjligt för en myndighet  att snoka i var mans och kvinnas mail  och sms och följa spåren vi lämnar efter oss på Internet. En lag som med sin blotta existens är ett hot mot demokratin.
Vad gör ni  när det visar sig att fler svenska medborgare, som de facto har rent mjöl i påsen, fångas upp i ett av FRA`s lagda sociogram och pekas ut som misstänkta terrorister. När CIA planet hämtar och dumpar i ett land där tortyr är vardagsmat. Tre somalier och två egyptier hemmahörande  i Sverige vet vad som hände när de fördes upp på terrorlistan som saknar insyn och möjlighet till överklagan
Kan ni sova gott om natten  när medborgarna tystnar och börjar se sig om över axeln.
Hur känns det att veta att tunga instanser som journalistförbundet, advokatsamfundet mfl har gjort gemensam sak med bloggare  i sin kritik mot den lag ni sa ja till den 18 juni.  
Ni som tvekade redan inför voteringen och ni som nu är tveksamma har ni modet att stå emot och verka för att en lag som aldrig borde kommit till  rivs upp, görs om och görs rätt?
För demokratins skull och för vår och våra barns framtid borde steget vara enkelt att ta.
Riv upp, gör om och gör rätt!

Idag är det Mark Klambergs tur att räkna ned inför "Hoppets demonstration" , "Riv upp, gör om och gör rätt."
Han utropar Ja vi kan!

Svenska Dagbladet skriver om debatten och kritiken mot FRA som aldrig tystnat. Reinfeldt ansåg i början av sommaren att det lägger sig  den där kritiken och satte på munkavel, öronproppar och tittade åt annat håll.  Vågar han se demonstranterna i ögonen på vägen in i riksdagssalen? Vågar han lyssna till kritiken?

Bodström anmäler regeringen till KU p g av den snabba remisstiden för FRA-lagens tillägspunkter. Sent ska syndaren vakna är ett uttryck som passar för Bodström. 

I kväll bokar vi upp bästa TV`n och sätter oss med familj och vänner och tittar på två program i SVT.

Kl. 20.00, SVT Dokumentär "FRA - tre bokstäver som skakade Sverige"
Kl. 21.15,  SVT Agenda "Hur går det till när partipiskan viner?"


Bloggat i dag om FRA- Mark Klamberg, Opassande, MinaModerataKarameller , Enliten tant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Amanda Brihed

Det har diskuterats hos Mary (MinaModerataKarameller) och hos HAX, men även "hemma hos mig" om det faktum att Niklas Wykman (MUF) inte dyker upp som talare på Hoppets Demonstration.Därför en liten försiktig inbjudan till två önskade deltagare jag hemskt gärna vill se som talare på Hoppets Demonstration den 16/9 på Sergels Torg.Jag satt personligen i möte med Gustaf Stenlund angående Niklas eventuella deltagare för sisådär en månad sedan. Då lät det som om MUF var glada över en chans att tala 16/9. Sedan tycks något ha hänt som gjort att tystnaden lagt sig istället. Men jag vill också se Niklas där. Jag vill också se Mona Sahlin ta tydlig ställning för vad hon lovade i Almedalen. Hon är alltså också välkommen. Förstås.Jag inbjuder härmed officiellt Niklas Wykman och även Mona Sahlin till talarstolen på Hoppets Demonstration. Läs mer på bloggen:http://brihed.blogspot.com/2008/09/en-inbjudan-med-2-dagar-kvar-till.html2008-09-14 @ 11:39:16
URL: http://brihed.blogspot.com/
Postat av: Betsy

Jag ser fram emot att se dessa två TV-program ikväll.

Hoppas att de tänker om och ändrar beslutet. Det är ju inte klokt med FRA-lagen.

2008-09-14 @ 12:50:31
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Amanda Brihed

Nu har MUF besvarat min uppmaning och de kommer alltså att vara representerade under Hoppets Demonstration.Mer info på http://brihed.blogspot.com/När det gäller Mona Sahlin och den socialdemokratiska partiledningen står dörren fortfarande öppen. Vi väntar fortfarande på svar.

Fortsätt arbeta på dem på ditt håll, så får vi se om de tar sig i kragen och vaknar tillsist.

2008-09-14 @ 17:40:13
URL: http://brihed.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback