NATO och FRA bakom hörnet.

Det är inte svårt att föreställa sig att det i riksdagshusets små rum och korridorer förekommer en intensiv lobbying för att få med alla på kompromissen för att "rädda" FRA-lagen. Vad annat var att vänta? Partipiska och svek är ord som bäst beskriver vad som pågår. En specialdomstol kan inte rädda FRA-lagen. Kablar kopplas in och massavlyssning möjliggörs om inte FRA-lagen stoppas.

Samtidigt avslöjar Aftonbladet att-
-"Nu kan svensk militär dela kritisk information med Nato. I går kopplades datasystemen samman i ett experiment på Ledningsregementet i Enköping. Därmed tog Sverige ytterligare ett steg i samarbetet med Nato. "
Ett samarbete som pågått länge och ett experiment som förberetts i månader. Scenariot för experimentet var en tänkt terrorattck mot Sverige. Hur sannolik är en sådan? Är det så här terrorism ska bekämpas?  Inte stor och knappast effektivt!
 
Ett steg närmare NATO och alliansfriheten och neutralitetspolitiken förpassas till källarvåningen. Folkpartiets önskan om ett svenskt medlemsskap i NATO är snart en realitet.  Inte undra på att de sex FRA-kritiska folkpartitkvinnorna håller på att göra en kovändning i FRA-frågan.  FRA behöver spana i kabel om information ska bytas med NATO.

Eva Franchel ställer i Aftonbladet en rad oerhört viktiga frågor:
-"Vad händer med FRA:s information om svenskarnas telefon- och datatrafik när den strömmar vidare ut på Natos plattform? Vad händer när polis, räddningstjänst, militär och alla Natoländerna delar den informationen?

Vad händer med de flyktingar som tagit sig till Sverige, när alla deras mobilsamtal riskerar att läggas ut på Natos plattform? Vad händer om vittnet till en krigsförbrytelse tar kontakt med en svensk journalist?

Kommer den informationen att kunna gå vidare, ut på den internationella plattformen? Och vad händer när den informationen kopplas samman med annan information? "


Detta är ett skräckscenario , ett enormt hot mot den privata kommunikationen och därmed integriteten. ett  krig mot terrorismen som definitivt inte kan vinnas medelst avlyssning och övervakning. Det är mot terrorismens grogrund, förtryck och fattigdom, resurserna ska riktas. 

AB , AB1, DN , SVD , SVD1
Bloggat-. Farmorgun, Jinge
Läs på på Intressant.
Andra bloggar om: , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Anton

Ett enormt hot mot den privata kommunikationen och därmed integriteten!? Du bör nog läsa på lite innan du skanderar dina påhitt:1) FRA måste vända sig till en specialdomstol för att få ut den trafik myndigheten anser sig ha behov av.2) Medborgare ska ha rätt att fråga om man avlyssnats.3) FRA ska bara få spana på YTTRE MILITÄRA hot.4) Ett system liknande det som nu diskuteras finns i Tyskland vars signalspaningslag godkänts av Europadomstolen för mänskliga rättigheter.Detta är ett mycket bra förändringar av FRA-lagen. Detta måste du erkänna? Eller är det för mycket stolthet och prestige för dig att svälja?2008-09-25 @ 15:37:34
Postat av: annarkia

citat från HAX:

"Om vi får vattentäta garantier för att det som nu sker verkligen innebär att den automatiserade massavlyssningen inte blir av, då skall jag öppna mitt sinne något. Kanske.Men till dess gäller: Riv upp! Gör om! Gör rätt! "

2008-09-25 @ 16:59:24
Postat av: Gustav Wetter

Anton:

Det är inte det som FRA FÅR göra som är problemet. Det är det de KAN göra. Jag har inte läst det nya lagförslaget än (är det ens publicerat?) men om det visar sig att "kablarna kopplas in ändå" som någon uttryckte det så kvarstår grundproblematiken. Om möjligheten att missbruka tekniken finns så kommer det att ske.

Om du litar blint på att makt inte korrumperar och att korrumperade inte missbrukar möjligheterna till kartläggning av motståndare så föreslår jag att du wikipedia:r "IB-affären". Frågan är vem som behöver läsa på?

2008-09-25 @ 17:00:09
Postat av: joanna

Mark Klamberg lämnar alla sina politiska uppdrag i folkpartiet meddelar han på sin blogg.

http://klamberg.blogspot.com/2008/09/godnatt.html

Han är ju den mest påläste av oss alla.

2008-09-25 @ 17:05:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback