Idol eller finanskrisen?


Tidigare inlägg- Få ville offra sin försörjning för Wall Street, Ofinansierat krispaket drabbar skattebetalarna , Vem drabbas hårdast av finanskrisen?

Idol eller nyhetssändningarna om finanskrisen? Ja så stod valet i många  familjer under gårdagskvällen .
Då önskemålen om programval krockade hemma hos mig gick diskussionens vågor höga om Idols vara eller inte vara.
Varför ser man på ett program som Idol? Ett program där unga människor söker sina 15 minuter i rampljuset och där framtidsdrömmar kraschas på löpande band. Förnedringstv som man till varje pris ska undvika eller ett program med underhållningsvärde? Ett i grunden oförargligt program som ger tillfälle till dagdrömmar om egen berömmelse. Ett program att koppla av till? Eller ett program som erbjuder en stunds verklighetsflykt från vardagslunk och  framtidsoro.
Ingen blev nog direkt lugnare av att höra finansmarknadsminister Odells och riksbankschefens försök till nedtoning av finanskrisens allvar.
 -Svenska banker är stabila. De har lärt sig läxan från 90-talets bankkris och liknande uttalande strömmade ur TVskärmen.
Samtidigt stod det klart att förtroendet för bankerna sviktar och en storbank som Swedbank backade rejält. Nyhetssändningarna dominerades av det faktum att representanthuset röstat nej till krispaketet som skulle ha räddat både den amerikanska ekonomin och världsekonomin. Finansoron svepte med sig storbanker i europa. Litar vi då på bankerna och de som har högsta ansvaret för ekonomin? Njaaej! Tror inte det. För många finns en oro för framtiden. Hur ska det gå med jobben, vad händer med pensionen eller räcker lönen till hyra och mat i kommande dyrtider? I det läget kan ett program som Idol fungera bra. En stund att koppla av och låta sig underhållas. Vem vet en stjärna eller flera kanske föds i det programmet ?  Finanskrisen blir då andras oro och problem. I alla fall för en stund. I kväll ser jag på Idol. Vad gör du?

e24 , AB, AB1, AB2 , DN . SVD , SVD1, expr
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, ,  , wall street, Idol
Läs på intressant.se

Kommentarer
Postat av: Joanna

Idol? Du?

2008-09-30 @ 18:27:53
Postat av: Anonym

JAVISST!

2008-09-30 @ 20:45:32
Postat av: Joanna

Upp till bevis nu!

2008-09-30 @ 21:21:49
Postat av: annarkia

Palestinasjal och "rocker" en oemotståndlig kombination! Eller hur?

2008-09-30 @ 21:26:02
Postat av: Argbiggan

Kastat ut pengar på att rösta också förstås!?

2008-09-30 @ 21:45:34
Postat av: annarkia

det avslöjar jag INTE

2008-09-30 @ 22:10:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback