De ska inte få lov att montera ned demokratin!

Det är vår frihet det gäller säger Anna, Micke och Magnus. som står för den sista nedräkningen. I morgon gäller det. Bara en dag kvar tills riksdagsledamöterna möts av Hoppets demonstration.
De riksdagsledamöter som är tveksamma mot lagen behöver allt stöd de kan få. Det visade inte minst gårdagens Agenda. Lever vi  i en demokrati är en berättigad fråga efter det programmet. Partipiskor som ven , ord som svärd tvingade "dissidenterna" in i ledet igen. Det behövs inte mycket fantasi för att förstå vad som nu händer i de partigrupper som manglar FRA-LAGEN inför riksmötets öppnande.
Agerandet i den moderata riksdagsgruppen var under all kritik. En statsminister som hotar. Ett oacceptabelt uppförande från en partiledare tillika statsminister. I regeringsformen en av Sveriges grundlagar  står det
-1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.
-2 § Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.... Det allmänna skall verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.
 De teserna borde en regering slå vakt om och inte som nu håna.
 Folk-och tillika personvalda politiker jagas som "dissidenter "och hudflängs för att överge sin egen övertygelse. Ett agerande vi minns från helt andra länder vars makthavare omgett sig av ja-sägare.
Carl Bildt och Reinfeldt tillstod i SVT`s dokumentär om FRA utan att rodna att Sverige samarbetar med diktaturer. FRA byter information om svenskar med  andra länder även diktaturer. Information  som bygger på lösa grunder infångade i FRA`s nätverksbyggande i så kallade sociogram kan hamna i vems händer som helst.
Vi som tror på demokratin och vill värna allas vår frihet  ställer oss upp och visar makthavarna att nu är det dags att Riva upp, Göra om och Göra Rätt! Sitt inte still i båten!

Bloggen  onsdag om vad som sades till Karl Sigfrid.

 SvD, SvD2, DN, DN2, DN3, Sydsvenskan, Dagen, Aftonbladet, SVT
Bloggat-  Erik Laakso, Argast Nu, Erik Hultin, Kulturbloggen, Alla dessa åsikter, Mark Klamberg, Björn Wadström, Rick Falkvinge , Steve Lando , Alliansfritt Sverige , ProjektPåRiktigt
Läs på Intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om FRA, FRA-lagen, övervakningssamhället, Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, alliansen, regeringen, politik, demokrati, diktatur

Kommentarer
Postat av: Joanna

Vi ses i Göteborg i morgon på Gustav Adolfs torg kl 18:00

2008-09-15 @ 19:59:06
Postat av: Peter PC Carlsson

För er som inte kan gå iväg och göra er röst hörd i morgon, så ta kontakt med er riksdagsledamot. Jag har hela listan i bifogad länk, även till regeringen. Ett förslag på text finns också inlagt. Gör din röst hörd.http://enbart.blogg.se/2008/july/080719-enbart-folkomrostning-om-fra-1.html

2008-09-15 @ 23:56:52
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback