Diskussionen om FRA och övervakningssamhället fortsätter.

Agendas program som visar hur mobbning får riksdagsledamöterna upp på mattan igen finns nu på Youtube. Den handlar om mobbning på hög nivå i centerns, folkpartiets och moderaternas riksdagsgrupper inför FRA-voteringen den 18 juni.
Folkpartiet ska ha en hearing runt FRA-frågan . En hearing som till skillnad från centerpartiets inte är offentlig. Det finns anledning att fundera på hur de sex fp-ledamöter, som aviserat att de ska skriva en motion om en oberoende parlamentarisk undersökning av FRA, bemöts? Man kan bara hoppas att riksdagsgrupperna mognat under sommaren och därför övergivit mobbning som redskap för politiken.

Henrik Alexandersson uppmanar:
-"Glöm inte heller att maila Europaparlamentets ledamöter om de dåliga delarna i det så kallade telekompaketet. Beslut skall fattas nästa vecka. Viktiga principer om internets frihet och framtid står på spel."

Pär Ström intervjuar professor i kriminologi Jerzy Sarnecki som anser att FRA´s arbetsmetoder är ineffektivt . Man fångar inga terrorister genom avlyssning i kabel säger Sarnecki. Vad är i så fall syftet med massavlyssningen?Farmorgun tipsar om en intressant artikel i IDG.se  "som handlar om FRA`s motsvarigheter  i USA".
-"Enligt stämningsansökan ska NSA ha installerat avlyssningsutrustning hos teleoperatören AT&T och genomfört massavlyssning av företagets kunder." En helt lagvidrig avlyssning som är alltför bekant.

Regeringens rädsla  gör att de försöker tiga ihjäl FRA-frågan, med ganska dålig framgång. Reinfeldt har satt likhetstecken mellan regeringsduglig och FRA-lagens genomdrivande, enligt Thomas Gür. Statsmnistern offrar den personliga integriteten för den falska bilden av att en person som aldrig backar är en stark person, en regeringsduglig person.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback