Debatt om IPRED och fildelning.

SVT`s Debatt  om IPRED satte fart på debatten om fildelning i bloggosfären. Vill göra reklam för ett himla bra inlägg av Bitchslap Barbie .

 -"Det här känns helt bakvänt att säga - men vänsterpartiet har, tillsammans med piratpartiet då förstås, en riktigt bra syn på saken. Hur många förbudslagar man än stiftar kommer man inte kunna motarbeta den nya tekniken, och man borde inte ens försöka på det sätt man nu försöker. Man har ju gjort 1,4 miljoner svenskar kriminella. Det är inte konstruktivt.

Det som gör mig fullständigt livrädd, är att i privata aktörer ska få rätt att skipa rättvisa själva. Det känns otroligt rättsvidrigt att industrin ska få rättigheter som polisen inte har." (läs hela inlägget här)


Vad man gör är att stämpla en hel ungdomsgeneration som brottslingar.  Antipiratlagen är en pedagogisk lag utan verkan. Lagstiftningen måste anpassas till det moderna kommunikationssamhället inte motarbeta det! 

Hos Arvid Falk finns ett roligt klipp från eftersnacket, där Christian Engström(pp) frågar Johan Persson(fp) om han är vänsterpartist.

Missade Du Debatt den 30 oktober om IPRED  kan Du se hela programmet här. SVT`s blogg om programmet

Andra om , , , , ,
M Knorring SVT Opinion ,om förbudslinjen som inte stoppar fildelning.
Läs på intressant.se 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback