Kvällsmänniska och sömnbristen

Kvällsmänniska som jag är gillar jag timmarna runt  midnatt. Alla sover. Det är  tyst och jag har rum och tid för mig själv. Slår skaparlust och kreativitet till flyger tiden iväg . Stunderna då tid och rum inte existerar och känslan av flow infinner sig är de bästa av stunder. Baksidan är all sömnbrist som ackumuleras.  
Det borde finnas en lag som säger att kvällsmänniskor aldrig ska vara på jobbet före klockan 10:00. Samhällsrytmen är anpassatd efter pigga morgonmänniskor. Vi andra släpar oss med halvöppna ögon genom morgontimmarna.
Det kan bli sena eftermiddagar för att ta igen det som inte hanns med på morgonen. 
Tänk att få vara som en katt, sova när det passar och få  följa den egna kroppsrytmen.
Det hade varit "mumma" det! Timmen vi får igen när vi återgår till normaltid är oskattbar för en morgontrött kvällsmänniska.Läs även andra bloggares åsikter om , ,  ,  ,,
Aftonbladet om att man blir korkad av för lite sömn DN om en extra timmes sömn

Kommentarer
Postat av: argbiggan

Du kan lära kroppen ny dygnsrytm. Disciplin, disciplin och åter disciplin gäller. Samma tidpunkt varje kväll marsch i säng!

2008-10-26 @ 14:47:36
Postat av: Steve Lando

Argbiggan har helt fel, det har ju de senaste åren kommit fram olika former av studier, bl.a. genetiska, som visar att dygnsrytmen är olika hos olika människor, samt att intvingandet av t.ex. morgontrötta människor i det samhälleliga morgontidiga samhället egentligen inte är särledes effektivt, samt leder till smärre psykologiska besvär för de morgontrötta, o.s.vHursom, jag har för mig att jag läst att det finns en rörelse i Danmark som jobbar för en diversifiering av arbetstiderna med större hänsyn till våra olikheter./en nattaktiv:)

2008-10-31 @ 01:40:55
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: annarkia

@Steve Lando

Jag visste väl det!

Då behöver jag inte känna mig som en dålig och karaktärssvag person längre.:)2008-10-31 @ 13:21:22
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback