Vem lyssnar Beatrice Ask och centerpartiet på?

En liten grupp som hörs mycket påpekar  Betarice Ask.
Företrädare för film- och musikbranchen har hörts mycket och politikerna har lyssnat. Det måste vara den gruppen Betarice Ask menar. Kritikerna mot IPRED är många.  Lyssnar Betarice Ask på de stora grupperna :.Facebook gruppen mot IPRED är närmare 40 000 och alliansens ungdomsförbund har samtliga tagit ställning mot IPRED-lagen. 
Jag är rädd för att hon menar tvärt om.  Med sitt uttalande avfärdar Beatrice Ask kritiken med  hela handen. Arrogant anser Svensson medan Mary undrar om hon också lyssnar och i så fall på rätt grupp.
Problemet är inte att upphovsrättsinnehavare ska få betalt för sitt arbete. Det anser alla även vi som uttalar kritik mot IPRED-lagen. Problemet är att lagen ger polisiära befogenheter till skivbolag, bokförlag och filmbolag.
Inte hjälper det att  som centerpartiet föreslår att -
" illegala fildelare ska få ett varningsbrev från internetoperatörerna innan deras uppgifter lämnas ut till upphovsrättsinnehavare"  .(SVD)

Blogge ger ett intressant och tänkvärt perspektiv i sitt inlägg  om Borgerlig intellektuell protektionism
Satmaran hyllar ungdomsförbunden och Christian Engström undrar vad Ask menar med små högljudda grupper.

Media:AB , SVD, SVD1 SVD2   Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Carsten

Hur vore det om regeringen lade ner lika mycket tid på att stifta fungerande lagar mot den ekonomiska brottsligheten. Personerna bakom tidernas största bolagsplundring, Skandia, har i stort sett klarat sig utan påföljd. Hur är det med Carnegie och överhuvudtaget den finansiella krisen. Problemet är väl att det finns skurkar i finansvärlden, som har skarpare hjärnor än den lagstiftande församlingen. Fildelare orsakar knappast världsomspännande finanskolapser. Använd den lagstiftande energin för att stävja brottslighet, som har förödande verkningar över hela världen. För den skull anser jag inte att det är OK att bryta mot lagen om upphovsrätt, men det måste finnas proportioner i allt.

2008-11-18 @ 15:54:58
Postat av: Joanna

Lyssnar politikerna inte ens på kritiker i de egna leden? Ja det känner vi igen från tidigare.

2008-11-18 @ 19:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback