Massvarsel möttes av debatt utan innehåll.

Massvarsel på Volvo, närmare 10 000 personer får lämna de olika bolagen.
Hårdast drabbat är Göteborgsregionen. I Finanskrisens spår ökar arbetslösheten oroväckande snabbt. Under oktober fick 20 000 personer, 17 000 fler än i fjol,  besked om att de mister jobbet.
Vad gör alliansen?
Ger statliga lån till banker och finansinstitut och håller ett skandalomsusat bolag som Carnegie under armarna genom att skjuta till 5 miljarder kronor för att sedan ta över bolaget som sedan ska säljas vidare.
Varför sätts inte extra insatser in för att stödja de som i slutändan drabbas hårdast av finanskrisen, alla de som skickas ut i arbetslöshet
75% av de som nu är arbetslösa ligger över det ersättningstak som nu gäller. 80% av lönen upp till en månadsinkomst på 18700 är den högsta ersättningen som man kan få från a-kassan. Det blir 650kronor per dag eller 11 000 i månaden efter skatt. Hur ska man klara en familj på den summan? Socialdemokraterna vill höja taket för ersättningen medan alliansregeringen vill behålla nuvarande nivå. En nivå som legat still sedan 2002.

På grund av den senaste tidens varselvåg hölls idag onsdag en extrainsatt riksdagsdebatt.
Den debatten resulterade i många ord men mycket liten eller ingen verkstad. Regeringen gav inga nya löften förutom fler arbetsförmedlare och utbildningsplatser. De fortsätter att driva arbetslinjen som blivit ett förtäckt ord för att Du har dig själv att skylla om du går utan jobb eller det ska göra ont att vara arbetslös. Regeringen privatiserar med andra ord ett strukturproblem som orsakats av finanskrisen. Oppositionen pekar på höjda a-kasseavgifter och låg ersättning och menar att alliansen "pajat" a-kassan. .
Krisen är ett faktum.
Nu krävs nytänkande och handling.
-"Marknaden och därmed kapitalismen går på kryckor och det är endast den offentligt finansierade vården som kan hjälpa. Vad får det för effekter på den fortsatta politiska debatten?" (SVD)
Det måste få effekter!  Nu är det bråttom.

Intressant?
Bloggat: Monica Green, Jinge, Kildén & Åsman, Röda Malmö, Svensson , Arvid Falk , Claeskrantz.se
Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback