Vissa får miljoner andra får gå ut i arbetslöshet.

Lagom till jul kan upp emot 30 000 få en dyster julklapp av alliansen. Så många beräknas mista sin sjukersättning när de nya reglerna om sjukskrivning som infördes 1 juli slår igenom med full kraft.. Efter ett halvårs sjukskrivning och tänkt rehabilitering ska den sjukskrivne prövas mot alla jobb som finns på arbetsmarknaden. Finns sådant mister personen ersättningen även om jobbet inte är ledigt. Den som bedöms vara för sjuk för att kunna arbeta får behålla sin sjukpenning, men som mest i ett år.
 Sänkt a-kassa, skattesänkningar för de som jobbar och förändrad sjukförsäkring går under begreppet "jobblinjen". Det ska löna sig att jobba. I en tid då arbetslösheten exploderar på grund av en finanskris som bygger på spekulationer i eviga värdestegringar är det inte lätt för en utförsäkrad tidigare sjukskriven att konkurrera med fullt friska personer. Jobblinjen är ett otäckt sätt att dölja att man privatiserar strukturarbetslöshet och skuldbelägger sjuka. 
 Det är den nakna sanningen i alliansens Sverige 2008. Jobblinjens dolda agenda är att få fler arbetssökande inte att få fler i arbete.  Hur kommer löneutvecklingen att bli i det läget? Några får bonusar, fallskärmsavtal och pensionsförsäkringar för miljoner.  Nordeas fd chef fick åtskilliga miljoner i pensionsförsäkring för ett och ett halvt års arbete. Andra får gå ut i arbetslöshet efter ett helt livs arbete. Bankerna får miljardstöd men de arbetslösa och sjuka får klara sig med sänkt ersättning eller ingenting alls. 
  
Bloggat: Jinge

AB AB1 AB2, TV4.se , DN ,DN1.  Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om  , ,, , , , ,

UNDER STRECKET___________________________________
Svensson om Vilka bloggar läser Rothstein?


Kommentarer
Postat av: argbiggan

och nuvarande VD:n för Nordea får 114 miljoner kronor.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3764301.ab

2008-11-13 @ 21:57:57
Postat av: Joanna

Johan Ehrenberg har ett förslag på hur problemet kan lösas. http://www.aftonbladet.se/debatt/article3755061.ab

2008-11-13 @ 22:04:53
Postat av: Anton

Riksdagsledamöterna får göra jobbavdrag i tre år efter det att de lämnat riksdagen. Arbetslösa, sjuka och pensionärer får inget skatteavdrag.

2008-11-14 @ 01:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback