Två familjer i politikens toppskikt.

Ända sedan 1988 då Reagen avgick som president har två familjer dominerat det högsta politiska ämbetet i USA, familjerna Bush och Clinton. Med Hillary Clintons utnämning till USA:s utrikesminister fortsätter en av familjerna att dominera den politiskascenen. Hur kommer det sig att världens mäktigaste nation, militärt ekonomiskt och politiskt,  har ett så snävt urval när det gäller ledande politiska funktionärer?
När C H Hermansson i mitten av 1960-talet visade på att svenskt näringsliv dominerades av 15 familjer väckte detta stort uppseende. Att några få familjer dominerat den politiska scenen i USA , den enskilt mäktigaste aktören globalt, borde få samma uppmärksamhet. Fokus borde sättas på de intressen som backar upp familjerna Bush, Clinton och Obama. Hur värnas demokratin med några  få familjer i toppen av maktpyramiden? Det är en gåta.

Bloggat: Steve Lando , Progressiva USA
Media.SDS AB DN DN SVD  VG Politiken ,i
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Steve Lando

extra finurligt är det att t.ex. Bush-Cheney-Obama är släkt med varandra, förvisso är det på ganska långt avstånd men ändå. I ett så gigantiskt stort land lyckas man ändå knappt gå utanför några få släktlinjer på högsta topp:)?

2008-11-22 @ 18:41:12
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Joanna

svågerpolitik på hög nivå :0

2008-11-22 @ 19:26:19
Postat av: annarkia

@Steve

är det verkligen sannt? är det inte en skröna?

2008-11-22 @ 22:54:02
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback