Regeringsskifte om valet varit idag.

Ny opinionsundersökning gjord av Sifo för Svenska Dagbladet visar att oppositionen (v,s,mp) har stöd av en  majoritet av väljarna. Oppositionen fick 8,6 procent fler röster än alliansen. Nu väljer de borgerliga dagstidningarna att vinkla resultatet annorlunda. "KD och SD nu lika stora". En intressant fråga som borde ställas är om Reinfeldt och moderaterna är beredda att samarbeta med Sverigedemokraterna. Mona Sahlin och socialdemokraterna har sagt nej medan Reinfeldt undvikit att besvara frågan.

Gapet mellan alliansen och oppositionen minskar  skriver svd och pekar på att sittande regering alltid vinner stöd i tider av kris. Bristande handlingskraft har varit en orsak till varför väljarkåren tidigare har vänt alliansen ryggen. Det krävs krafttag från sittande regering om de ska få mandat för ytterligare en period vid nästa val. Den så kallade jobblinjen har försatt människor i social nöd med sänkt arbetslöshetsunderstöd medan de som spekulerat oss in i kris och kammat hem enorma  vinster får miljardstöd av staten. Lagom till jul kan så många som 30 000 bli av med sin sjukersättning. Finns inget jobb är det socialbidrag som gäller. Vårdval Stockholm som ska sjösättas i hela landet har visat att systemet spär på klyftorna mellan fattiga och rika.  Detta är inte handlingskraft det är exempel på en kall och småsint människosyn.

Kvinnor väljer att i högre utsträckning än män att lägga sin röst på oppositionen. Orsaken är förmodligen densamma som tidigare. Fler kvinnor arbetar inom offentlig sektor och får därmed ett annat sätt att se på sina medmänniskor och samhället. Kvinnor har i snitt lägre lön än män . Alliansens politik gynnar de som redan har och missgynnar de som lite har.

Media: SVD, DN Intressant.se
Blogat: Claeskrantz , Jinges web och fotobloggDen hälsosamme ekononomistenTokmoderaten
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Sidvind

Ser att det var annan reklam nu. Så här är skärmdumpen. Kanske något att uppmärksammas...reklam.jpg" rel="nofollow">http://img.photobucket.com/albums/v237/jenku/ndreklam.jpgSka nog ta upp det på min egen blogg faktiskt (utan att nämna just dig).

2008-11-16 @ 14:30:41
Postat av: Hans

Det finns ochså en stor grupp människor

som jobbat hela sitt vuxna liv till normala

löner som nu ser att det finns en regering som

tar hänsyn till denna samhällsbärande grupp.

Vi gillar Alliansen och ogillar sosseröran,och

minns alla dem som sveks av sossarna sist de

hade makten.Nu låter det på sossarna som om de

inte suttit vid makten 12 av de senaste 14 åren.

Sossar brukar luras och det vet folk.

2008-11-16 @ 14:57:26
Postat av: Sidvind

Är du medveten om att google visar annonser för Nationaldemokraternas tidning på din blogg? Jag skulle nog inte vilja ha det på min iaf...

2008-11-16 @ 15:52:38
Postat av: annarkia

@Sidvind

tack för att Du uppmärksammade mig på Google´s fadäs med reklam från....

2008-11-16 @ 15:56:05
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: annarkia

@ Sidvind och andra besökare

Skickade följande mail till blogg.se:

Jag har uppmärksammats av andra bloggare med annan bloggplattform att Google visat annonser för Nationaldemokraternas tidning på min blogg idag. Det är oacceptabelt! Jag utgår ifrån att ni påtalar detta otyg från Google´s sida direkt till ansvariga. Upprepas detta tvingas jag och många med mig att byta plattform.

2008-11-16 @ 16:09:39
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Tobias

Varför släppte du inte igenom min kommentar?

2008-11-16 @ 16:44:27
Postat av: annarkia

@Tobias

? skicka den igen

2008-11-16 @ 17:30:38
Postat av: Joaana

Politik är fråga om förtroende och ett faktum ä att Mona Sahlin backat rejält.

2008-11-16 @ 18:48:18
Postat av: Tobias

De "borgerliga" tidningarna? TT har samma rubrik och fokuserar ännu mindre på gapet mellan blocken än SvD, GP eller SkD. Dessutom är dessa tidningar endast påstått "borgerliga" på ledarsidan. Sjuttio procent av alla journalister har vänstersympatier.

2008-11-16 @ 19:57:34
Postat av: Sidvind

Tydlingen fler som uppmärksammat det. Hoppas Google skärper sig. Märkligt nog funkar inte länken jag postade, det ska vara ett understrykningsstreck efter nd, men det försvann när jag klistrade in det...

2008-11-16 @ 20:31:10
URL: http://sidvind.blogspot.com/
Postat av: annarkia

@Tobias

Att okritiskt förmedla pressmeddelanden eller telegram från TT är inte oberoende och god journalistik. Visst är det högt i tak i media men också ett faktum att SVD, GP och DN tillhör den liberala sfären.

2008-11-16 @ 23:29:04
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Tobias

Du verkar inte fatta att det bara är ledarsidorna som är "liberala" medan resten av tidningen är rödfärgad... Skilj på ledar- och nyhetsplats. Det är ju basic. Och jo, det är oberoende och god journalistik. Alla svenska tidningar gör det.

2008-11-17 @ 04:25:46
Postat av: annarkia

@Sidvind

blogg.se har nu lagt ett filter som hindrar reklamen som nämns ovan

2008-11-17 @ 18:25:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback