Ödesval för USA och världen?

Bara några timmar kvar så vet USA och världen resultatet av det mest välbevakade valet någonsin. 40 miljarder kronor har lagts ned på kampanjerna. En ofantligt stor siffra. Kommer det svenska valet att påverkas av Obamas koncept där internet varit ett viktigt verktyg  framför allt för att  nå de unga väljarna.

Allt annat än en seger för Obama vore en sensation med tanke på hur valvindarna blåst.  Nu är det amerikanska valet en osäker historia främst på grund av vaklprocedurerna med många val samtidigt och systemet med majoritetsval och inte minst att det brukar vara ett mycket lågt valdeltagande.
Frågan är vad som händer om Obama inte vinner. Risken för uppplopp är uppenbar.

Spelar det någon roll för världen vem som vinner valet? 
En demokrat som Obama är att föredra. En person som förordar dialog istället för konfrontation med Iran litar jag mer på. Men vad sjutton! Vad var det han sa om Pakistan och terrorister? - Att han mycket väl kan tänka sig att attackera inne i Pakistan om regeringen i Pakistan inte gör sitt. Ja se där, samma gamla storebrorsmanér som vanligt. Amerika gör vad amerika anser rätt. Går emot internationell rätt och intervenerar i annat land om man anser att det gynnar amerikanska intressen.
Men ändå, en nyliberal och tillika neokonservativ person som McCain är Bushadministrationens förlängda arm. Vad den politiken ställt till med är allmänt känt.
Idag håller jag tummarna för Obama både för amerikanernas skull och världen.

Bloggat- Jinge , Svensson  , Ett hjärta rött, Kildén & Åsman,

DN 1 2 3 SVD 1 3 AB 1 2 3
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback