Moderaterna i armkrok med främlingsfientliga strömningar

Moderaterna flirtar med främlingsfientliga strömningar. Hur ska man annars tolka förslaget om att flyktingar från utomeuropeiska länder ska skriva ett kontrakt med svenska staten? Kontraktet ska förutom "svenska värderingar" även gälla svenska lagar och regler . Det kontraktet finns ju implicit redan idag då alla som bor och verkar i Sverige  ska följa svenska lagar.  Varför ska då invandrare skriva ett särskilt kontrakt om detta?  Bosätter sig en invandrare i  "överetablerade" kommuner ska de inte få någon ersättning. Gäller det även svenska medborgare? 
Moderaternas förslag är oroväckande och anstötligt. Det hör definitivt inte hemma i ett demokratiskt samhälle att man särbehandlar människor så som förslaget avser . En introduktionskurs i samhällskunskap är okey men inte det föreslagna kontraktet.  Rasistisk särlagsstiftning och inget annat är vad det är fråga om. 
Vem ska övervaka att värderingar om jämställdhet följs? Federly pekar på att det bara är i Iran det finns en sedlighetspolis. Vem ska agera svenskhetspolis i Sverige? Och vem ska fastställa vad svenskhet i form av svenska värderingar är?
 Historiskt har man i alla tider sökt syndabockar när tiderna är dåliga. Ska nu flyktingarna hamna i extra strykklass på grund av finanskrisen? Förslaget innebär en positionering högerut för att vinna röster inför nästa val.

Inressant.se
Media: SVD, SVD1, SVD2,  SDS, HD, Dagen, ABAB1AB3,  DN  
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: John Wilthorn

Inom min närmaste familjekrets kommer vi från sex olika nationer. Några bor i Sverige och några i andra länder. Gemensamt för oss alla är att man skall ta seden i det land man befinner sig om man vill bli accepterad...så Moderaterna flirtar definitivt inte med främlingsfientliga strömningar.

genom ett så självskrivet krav. Vill man inte acceptera det då skall man inte ta sig hit!

2008-11-23 @ 17:08:18
Postat av: annarkia

@John Wilthorn

Jag håller med dig om att man ska försöka ta seden dit man kommer. Det gäller alla oberoende nationalitet. Vad jag vänder mig mot är att vissa ska behöva skriva ett kontrakt på detta. Det är det som är särbehandling!

2008-11-23 @ 17:25:06
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: argbiggan

Moderaterna tycks tro att invandrare på grund av sin härkomst har svårare att respektera svensk lagstiftning.Kan det var så illa? Det är i så fall inte bara främlingsfientligt utan ren rasism.

2008-11-23 @ 17:51:10
Postat av: Apse

Många välkända och erkända demokratier har det som M föreslår, bl.a Kanada. Är de rasister?

2008-11-23 @ 18:50:48
Postat av: Otto

Skrota hela invandrarpolitiken. FRI invandring! Alla har rätt att vistas och bosätta i sig var de vill i hela världen. Jorden tillhör alla. Skrota alla bidrag. Alla ska klara sig själva och ingen ska tillåtas leva på andra.Som Annarkia skriver så behövs det inget kontrakt, det finns redan, svenska lagar gäller i Sverige, och precis som jag gör research, lär mig lokala seder och studerar språket när jag åker till ett annat land och jobbar, så gör varje seriös person som kommer hit detsamma, och om någon skiter i att lära sig svenska så spelar det ingen roll heller.

2008-11-23 @ 19:48:21
Postat av: annarkia

@Otto

Det är ju inte så dumt att kunna svenska i Sverige Men det finns ingen anledning att tvinga gamla människor som kommer hit att lära sig svenska. Att ta bort försörjningen om de inte klarar att lära sig svenska är inhumant.

2008-11-23 @ 20:36:02
Postat av: annarkia

@Apse

Det stämmer inte.

I Kanada gör man ingen skillnad på flyktingar och invandrare då de väl har fått uppehållstillstånd. Flyktingar och invandrare går i samma språkundervisning. De får samma hjälp av de organisatio-ner som arbetar med immigration. De som har fått uppehållstillstånd har samma rättigheter och skyldigheter som övriga kanadensiska medborgare med det undantaget att de ej är röstberättigade.

Källa: Toronto: A World Within the City - A study of integration in Toronto, Canada,Lunds universitet

2008-11-23 @ 20:56:05
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: AntonModeraternas förslag ställer ”vi” mot ”dom” och flirtar med främlingsfientliga krafter. Ett sätt att locka väljare från sverigedemokraterna i nästa val till moderaterna istället

2008-11-24 @ 00:33:53
Postat av: Pitbull utan läppstift

Ärligt sagt så tycker jag att det är problem att svenskar (och invandrare) kan flytta till t ex Sthlm, där jag själv bor (i en "kranskommun").Naturligtvis bör de inte förbjudas, men politikerna här borde bedriva en politik som försvårar inflyttning om det inte samtidigt sker en utflyttning.Samma sak i min kommun. Jag vill inte ha hit fler människor. I alla fall inte till mitt tysta natursköna villaområde. Därför är jag emot t o m att man bygger dyra bostadsrätter här, eftersom det innebär mer bilism. Urk!

2008-11-24 @ 13:52:56
URL: http://Pitbullutanlappstift.wordpress.com
Postat av: HairySwede

as a half-immigrant to sweden I definitely dont see this as racist. the contract isnt very well thought out but it isnt racist.expecting immigrants to your country to understand adn respect swedish laws, customs, and value sis extremely important if immigration is to help the development and continued evolution of sweden.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback