En dyster höst för demokratin.

Demokratin har åkt på det ena nederlaget efter det andra denna dystra höst.

IPRED-lagen eller antipiratlagen som ska sätta stopp för fildelning  kommer även den att sjösättas trots protester  
Betarice Ask har lärt sig av FRA-cirkusen och föreslår kosmetisk förändring. Vi får hoppas att även kritiska politiker har lärt sig och inte låter sig luras en gång till.  Några månader till är dett "fritt fram" att ladda ned film och musik, därefter kan ditt IP-nummer som grannen i ett trådlöst nätverk kan ha använt för fildelning få dig att bli brottmisstänkt. Polisiära uppgifter lämnas över till musik och filmbranscen trots protester från musiker, artister, ungdomsförbund, forskare och bloggare. En hel ungdomsgeneration kan brottstämplas Mary undrar vems ärenden man går.

Lissabonfördraget som grundlagsfäster en marknadsliberal politik antogs  mitt under brinnande finanskris.
Fördraget gillades av riksdagen och fick sina 5/6 majoritet. Endast v och mp röstade nej. Några  la ned sin röst istället för att följa sitt eget samvete

Förts ut var FRA-lagen som efter massiva protester även från de egna leden röstades igenom med diverse kosmetiska förändringar.
Förändringar vars avsikt var att få med alla på tåget in i ett kontrollsamhälle finns inte ens på papperet när lagen börjar gälla. Lagen ger  FRA rätten att massavlyssna ett helt samhälle. 

Demokratin luggslits i riksdagens kammare.
 Hur påverkas tilltron till politiker när folkvalda vägrar att lyssna och piskar fram lojalitet i egna led.  Risken är uppenbar att politikerföraktet kommer att öka och demokratin skadas när demokratin   luggslits i riksdagens kammare.

Bloggat: ProjektgtPåRiktigt, Satmaran , Opassande, AnnaTroberg, Hax, Loke,  Jinge,
Media: SVD1, SVD2, SVD3,AB, AB1,AB2, AB3,AB4, DNDN1, DN2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
Intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback