Mörkläggning och paranoia.

Var har debatten om svensk säkerhetspolitik och hoten mot nationen skett? Vem har fört den debatten? Vad är det för dolda krafter som spökar? Vem har fört upp svensk signalspaning  i FRA`s regi på dagordningen? Är det  det faktum att merparten av Rysslands datatrafik går genom Sverige som är orsaken. Är målet för signalspaningen Ryssland och syftet att sälja information till annan makt? Är det USA, EU eller annan makt som är beställare. Offrar politikerna en bit  av  den svenska demokratin för detta ändamål? Paranoid? Ja kanske, men snälla kan någon ge en godtagbar förklaring till varför FRA-lagen är ett måste för Sverige?  Att fånga terrorister med hjälp av signalspaning är knappast möjligt. Syftet måste vara ett annat, men vilket?
Regeringen vann omröstningen om FRA-lagen men riskerar att förlora opinionen. Har makten blivit helt blind och vad har vi  i så fall att vänta framöver?
"När makten bygger på kontroll och inte på respekt för medborgarna måste nämligen makten själv bli paranoid." skriver  Oscar Swartz  på brännpunkt i dagens SvD.
Det är en paranoid människosyn som ligger bakom beslutet om signalspaning i FRA`s regi. En syn som bygger på misstro och rädsla för människor och som kräver kontroll. Folket har omyndigförklarats och ska kontrolleras, opinionen har nonchalerats och makten har talat.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer
Postat av: Morcant

Nu när lagen är antagen börjar egentligen det verkliga grovjobbet med att bekämpa den och hela det idekomplex

som ligger bakom den.De traditionella medierna kan "tröttna" på frågan och då finns risk att intresset avtar. Det gäller att ständigt och överallt debattera,ifrågasätta och på alla möjliga och gärna omöjliga sätt förpassa lagen och dess tankevärld till historiens sophög.

2008-06-19 @ 12:20:41
Postat av: Mike

LÖRDAGEN DEN 28/6 KL 12:00 på KUNGSPORTPLATSEN! Demonstration mot FRA-Lagen

2008-06-20 @ 17:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback