Spelet bakom FRA-lagen ljusnar.


Ingvar Carlsson skriver i sina memoarer att IB, den statliga åsiktsregistreringen, var nödvändig för att Sverige skulle få köpa krigsmateriel från USA.  Är FRA-lagen också ett beställningsverk från USA ?  
"Ni som inte är med oss är mot oss", sa Bush  efter 11 september då han inbjöd världens alla stater att delta i "Kriget mot terrorismen."  Det resulterade bl a i att  de tre så kallade somaliesvenskarnas tillgångar frystes  på amerikanskt initiativ trots att de hade rent mjöl i påsen. Avvisningen  av fler terroristmisstänkta, via ett CIA-plan till Egypten med tortyr som följd, är ett annat exempel där USA`s långa arm fick en svensk regering att samarbeta. 
FRA-lagen ger  ett gyllene tillfälle att spana på Ryssland vars datatrafik merendels går genom Sverige. Ett litet land som Sverige behöver  knappast  en av världens starkaste datorer för egen räkning. 
Misstanken om att beslutet om FRA-lagen är kopplat till USA stärks av det avtal som undertecknats av  USA och Sverige:

 "Agreement between the government of United States of America and the goverment of the kingdom of Sweden on cooperation in science and technology for homeland security matters."
Sverige är en suverän stat och bör klippa banden till USA för rättsäkerhetens och demokratins skull.
Enligt SIFO är en majoritet av det svenska folket emot FRA-lagen.
 
 Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: joanna

Och nu har USA ordnat så att de kan få del av all personinformation som svenskar lämnar efter sig på internet, från FRAhttp://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=798932

2008-06-28 @ 16:46:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback