Historien upprepar sig, del2.

Jag minns när den så kallade IB-affären rullades upp. Hur myndigheterna med ÖB i spetsen tilbakavisade  vad Guillou och Bratt avslöjat om oegentlig och lagvidrig spaning på främmande makts mark. Namn och bild publicerades på agenterna. Folket i Bilds redaktion genomsöktes av säpo och material beslagtogs. 
Samma visa nu igen. FRA har signalspanat på civila mål i 10 år och uppgifterna har lagrats. Det är uppenbart så här i efterhand att omröstningen i riksdagen var en skenmanöver för att legalisera vad som redan pågått under många år. Idag kom nya avslöjanden om FRA`s verksamhet.  FRA började bygga sin hemliga avdelning avsedd att avlyssna massorna redan i april.
Åsiktsregistrering är Sverige bra på anorna går decennier tillbaks. Då var det säpo som stog för fiolerna. Till skillnad från FRA bedrev säpo riktad spaning och registrering. FRA får möjlighet att avlyssna alla oavsett brottsmisstanke.
IB-affären gav oss anonymitetsskyddet medan FRA -lagen avskaffar det skyddet.
 Kanske ändå att jag inte behöver oroa mig. Jag talar inte arabiska och inte persiska. Jag har i ofs arabiska vänner men med dem talar jag svenska. Det var ju arabisk- och persisktalande blivande agenter FRA sökte. 
Vad är det som pågår i Sverige? Är det nutida korsriddare som är i farten. Inte undra på att SD får fler sympatisörer. utpekandet av araber och iranier som presumtiva terrorister underbygger främlingsfientlighet och lägger grunden för rasism. Det ta är den jordmån som  ger näring åt ett  högerextremistiskt parti som SD .

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Betsy

Det är verkligen inte klokt och främlingsfientligheten hänger ju ihop med att vi inte uppfattar allt existerande som en helhet utan ser världen som bestående av fragment där delarna är skilda från varandra men hopkopplade på ett mekaniskt sätt.Denna verklighetssyn har lett till motsättningar inom männskligheten, som delas upp i fragment: nationer, raser, religioner och politiska grupper enligt Fritjof Carpa.

2008-06-25 @ 21:29:12
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Janna

I hela Europa är det unga män med kort utbildning som är grunden för högerextrema rörelser enligt prof. Demker, GBG`s univ.

2008-06-25 @ 23:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback