Den goda staten ett minne blott.

Demonstrationen mot FRA-lagen i Göteborg igår gav ett klart besked. FRA-lagen ska bort!   Kanske blev Gustav den andre Adolf bekymrad där han på sin häst skådade över demonstrationsdeltagarna och tänkte: "Det var jag som la grunden till den starka staten."
Minnet av den goda staten som skyddar och stöttar medborgarna är långt borta och myten om den goda överheten har för länge sedan raserats. Föreställningen att staten med sina myndigheter värnar vår trygghet och ser till vårt bästa har  fått allt för många sprickbildningar. I en demokratisk rättsstat måste individens skyddsbehov gå före godtycklig myndighetsutövning. FRA-lagen sätter rättsstaten ur spel och hotar våra mänskliga rättigheter i form av rätten till ett skyddat privatliv. 
Ingvar Åkesson, generaldirektör för FRA lägger i svd ut dimridåer och efterlyser sakargument i debatten runt FRA-lagen.
I vilken värld befinner sig I Åkesson när han påstår att syftet är att spana på utländska företeelser och skriver: "Det här uppfattas nu som ett hot mot svenska folkets privatliv. Det är svårt att få ihop. När blev våra privatliv utländska företeelser?" I Åkesson vi lever idag i en gränslös värld och både mejl och mobiltrafik kan gå över utländska servrar.  Visst spanar FRA på det svenska folket.
 Varför ska vi lita på en företrädare för en myndighet som i många år signalspanat utan laglig grund?  Både tjänstemännen på justitiedepartementet , jurister och säpo har riktat skarp kritik mot  FRA-lagen.  Väger FRA-chefens ord tyngre?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

KRIGET HAR BÖRJAT.EN NY RÖRELSE HAR STARTAT:http://www.youtube.com/user/immortaltechnique?ob=1Den Globala Motståndsrörelsen.

2008-06-29 @ 12:04:58
Postat av: Göran Johansson

Äntligen...

2008-06-29 @ 12:16:25
Postat av: Betsy

Kampen måste fortsätta!

2008-06-29 @ 18:05:07
URL: http://heksann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback