Carl Bildt slår knut på sig själv.Utrikesminister Carl Bildt var den som envisast av alla hävdade att sovjetiska u-båtar kränkte svenskt vatten under 80-talet. Idag vet vi bättre. Svenska vatten var rena motorvägen för NATO-ubåtar under den perioden.  Nu säger Bildt att han inte kan avslöja några konkreta exempel som visar varför FRA-lagen är bra för Sverige. Att det inte går att avslöja detaljer från signalspaningen förstår vi. Sådan information är hemlig det begriper vi. Är det meningen att vi ska lita på Bildts omdöme och att vi därför kan klara oss utan sakargument?
Bildt hänvisar vidare till andra världskriget då information om tyska trupprörelser gjorde det lättare för Sverige att gå en politiskt känslig balansgång. Hur då? Är det transiteringen av tysktågen genom Sverige Bildt avser? Är   Andra världskrigets hotbilder aktuella i dagsläget?
Carl Bildt vill hävda  att FRA-lagen ska skydda oss från främmande makt och terrordåd. Det må så vara men frågan som ingen politiker lyckats besvara är om lagen är proportionelig till sitt syfte. Kan en eventuell möjlighet att upptäcka planer om ett terrordåd väga upp det faktum att en grundläggande mänsklig  rättighet inskränks. Ingen politiker har lyckats visa på hur de ska förhindra missbruk av  de uppgifter om privatpersoner som signalspaningen samlar in.  Anledningen är att ingen kan lämna en sådan garanti.
 Att implementera FRA-lagen tycks vara ett stort pedagogiskt problem för regeringen och inte minst för utrikesministern som slår knut på sig själv med en  argumentationsteknik som saknar sakargument.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Johanna

Bildts lita-på-mig-argument är inget försvar av FRA.

Det luktar arrogant översitteri.

2008-06-30 @ 14:55:13
Postat av: Argbiggan

Ingen nyhet att Bildt är för FRA. Bildt bemödar sig inte att möta kritiken mot FRA av den enka anledningen att det inte finns några motargument. Massavlyssning ger totalövervakning som påvverkar folksjälen och smutsar ned demokratin.

2008-07-01 @ 11:16:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback