Bristande analys och misstro.

Nu har alliansen tagit ytterligare ett steg i sina ambitioner att utrota utanförskapet
Först ut var försämringen av arbetsöshetsförsäkringen i syfte att få folk i arbete, sedan kom försämringen av sjukförsäkringen för att få friskare människor. Nu är det dags för de som har dåliga ekonomiska resurser att sättas på skolbänken för att lära sig hantera sin privatekonomi.  En speciell websajt har startats för ändamålet.  Det hjälper säkert en och annan men knappast de som utförsäkrats från både arbetsöshetskassan och/eller sjukföräkringen.  
I ett samhälle där konsumtion är status och yta går före innehåll och där marknadskrafterna går hand i hand med en allt hetsigare marknadsföring är det inte bristande kunskaper som ställer till ekonomin för människor. Det är livsstilen och bakomliggande attityder. Information om sparformer, lån och liknande ändrar inte på detta.
Än en gång har regeringen genom bristande analys eller  medveten verklighetsförvrängning skapat ett verktyg som  inte rår på det som avses. Sparka på de som redan ligger för att utrota utanförskapet och informera bort  ekonomisk utslagning är återvändsgränder . Det skapar felaktiga bilder, misstro och leder till en allt råare människosyn.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer
Postat av: Betsy

Tyvärr tror jag att de där människorna tror på sin egen konstiga bild av verkligheten. De kan inte i sin vildaste fantasi föreställa sig hur det är att vara arbetslös, sjuk och fattig.

2008-06-24 @ 18:36:43
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Kicki

Det värsta är att de anser att det är självförvållat.

2008-06-24 @ 21:33:10
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback