Vem ska skyddas?

En av de 103 personer som FRA avlyssnat och lagrat information om har vänt sig till JK. En person som stått under övervakning av FRA helt oförskyllt vänder sig till samhället för att få upprättelse. Vad gör JK? Jo snörper på munnen och säger som ett litet barn:
 - Vet inte om jag bryr mig men den där på FRA som tjallat för pressen ska jag nog syna.
Efter IB-skandalen infördes anonymitetsskyddet just för att personer som lämnar information till media inta ska kunna synas. Är det så att olagliga handlingar som den avlyssning FRA bedrivit i tio års tid kan hemligstämplas och därmed undandras källskyddet? En olaglig handling är inte mindre olaglig bara för att den bedrivits i hemlighet snarare tvärt om.
FRA-chefen Ingvar Åkesson, försvarsministern Tolgfors, JK Göran Lambertz och vice chefsåklagaren Agneta Hilding Qvarnström tycks ha bildat en helig allians som håller varandra om ryggen och inte ska kunna ifrågasättas.
FRA-chefen upprepar med envishet i något som blivit en av sommarens sämsta följetonger, samma teser  om och om igen för att försvara sin, FRA`s och FRA-lagens existens. Han fortsätter lika envist att blunda för den kritik som framförts mot lagen. Massavlyssning av svenskar blir resultatet av FRA-lagen hur Åkesson än vänder på det. Utländska mål och sökord som utgångspunkt för avlyssning i kabel skyddar inte vår personliga integritet.
-Bottentrålning fångar kanske någon ful fisk men drar samtidigt med sig många helt oskyldiga människor. Detta utvecklar Blogge Bloggeli i sitt inlägg om Tekniken finns.
FRA-chefens följetong måste få ett slut. Sista kapitlet är skrivet för länge sedan. Nu är det dags för regeringen Reinfeldt att öppna låset och visa på de  egentliga avsikterna med lagen.
Har Svensson rätt när han hänvisar till avtalet med USA? Mycket tyder på  det. Är det därför Reinfeldt  tiger?

Svd , Svd, Svd, AB      

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Lambertz var den sista person som man hade något så lite tillit till men nu verkar det ochså nerspolat i toaletten.Blääää ; (

2008-07-25 @ 12:37:26
Postat av: Andreas

Åkesson har börjat stamma, samma argument upprepas i artikel efter artikel.

2008-07-25 @ 21:16:05
Postat av: Joanna

Kanske det är som Petter skrev i AB i går att makten har behov av att avlyssna och kontrollera massorna när de gamla instutionerna som skolan, industrin mfl eroderar. Förr fick skolan och industrin människorna att gå i raka led och lyda order. I dag ska avlyssning och kontroll få upp oss på mattan igen.

2008-07-26 @ 11:23:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback