Sprickor i de borgerliga leden

Kritiken mot FRA förs på allt fler arenor,
-Flera folkpartister tänker liera sig med oppositionen och FRA-lagen kan rivas upp i höst. Om inte regeringen självmant ändrar sig planerar ledamöterna att skriva en motion som stoppar lagen.  (Svd)

Att borgerliga riksdagsledamöter börjar reagera mot FRA-lagen är naturligtvis bra. Frågan är varför det tog så lång tid? Är kritiken seriös eller är det ett sätt att möta opinionsstormen mot lagen och sviktande väljarunderlag?
Partidisciplinen är hög i Sveriges riksdag trots möjligheten till personval. Endast Camilla Lindberg hade civilkurage nog att stå emot partipiskan och rösta mot FRA-lagen. Har den starka opinionen mot lagen fått de övriga att våga agera? Vad händer när trycket från partiledningen hårdnar? Kommer kritiken från de egna leden att leda till att lagen slängs i soptunnan eller blir resultatet efter samråd med s och mp  en frisering? Vad menar Birgitta Ohlsson egentligen med brottmisstanke som grund för spaning? Är det FRA`s bord att spana på brottsmisstänkta?
Frågorna är många och svaren lär vänta på sig til hösten då riksdagsledamöterna samlas igen efter sommaruppehållet.
Att gå mot strömmen är oftast svårt  och knappast opportunt. En eloge till de riksdagsledamöter som ändrar sitt ställningstagande och som står upp för det.


Om de sex folkpartisterna står på sig har regeringen inte längre riksdagen stöd. 

- Då hamnar regeringen i en regeringskris, säger Mats Knutson, SVT:s inrikespolitiske kommentator, och påminner om att Reinfeldt tidigare påpekat vikten av FRA-frågan. (AB)


Regering med Reinfeldt i spetsen trodde nog att debatten skulle dö ut i sommar. Det blev tvärt om. Så lättlurade var vi inte.Kritiken mot FRA-lagen och FRA`s verksamhet mullrar och växer. 

Kan  man använda vilka medel som helst i kampen mot FRA och FRA-lagen? Nej naturligtvis inte! Det är klart oetiskt och integritetskränkande att publicera namnen som finns på den lista som lämnats in till datainspektionen. Det är att gå FRA`s ärenden att publicera namnen på de som FRA spionerat på !  Det är ett riktigt lågvattenmärke som borde undvikits.

Svd, AB

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback