Bloggen ger energi!

Bloggandet den nya kvinnostressen skriver Aftonbladet. Ojdå, jag är en kvinna som bloggar  och måste tillstå att jag inte känner igen mig. Hur i herrans namn  kan AB få det till att bloggstress och kön hör ihop? Journalisten  bygger under sin tes med intervjuer av några kvinnliga "proffsbloggare". Inte mycket till statistiskt underlag det inte.
Tacka sjutton för att det för vissa "proffsbloggare" kan kännas stressigt att ständigt uppdatera och hålla besöksstatistiken uppe. Men vad har det med könstillhörighet att göra?   Bloggandet i sig kan inte skapa stress utan det är snarare hur Du förhåller dig till bloggandet som är avgörande. Bloggen kan användas på olika sätt. För mig är bloggen oftast ett sätt att koppla av  och att reflektera en stund alldeles för mig själv. Om någon utanför den närmaste läsekretsen läser är inte det primära även om jag måste erkänna att det är kul när besöksstatistiken någon gång pekar uppåt.  Andra gånger är bloggen ett verktyg för att visa mitt engagemang eller  att delta i en debatt i en fråga som berör. Att känna att man deltar i något som man själv upplever som viktigt skapar inte stress. Det är tvärt om  befriande och ger kraft.
Stress uppkommer då Du känner dig handlingsförlamad och inte kan påverka din situation. Blir bloggandet ett måste ett sätt att prestera samtidigt som Du inte kan koppla av då kan bloggandet skapa stress. Det har inget med könstillhörighet att göra.
Känns bloggandet som ett ok som tar kraft är det dags, vare sig Du är kvinna eller man, att tänka över vilken funktion bloggen egentligen har och Du vill att den ska ha.
Att blogga är roligt och positiv stress skadar inte.Tidigare inlägg
Bloggen stressar i repris

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Johanna

Helt rätt annarkia! Artikeln gör kvinnor till offer och förminskar på så sättkvinnors bloggande.

2008-07-24 @ 13:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback