Studenterna vänder alliansen ryggen.

"Endast en fjärdedel av studenterna säger sig stödja något borgerligt parti. Faktum är att stödet för vänsterblocket inte varit så starkt på universiteten sedan studentrevolten för fyrtio år sedan". 
(Brännpunkt Svd)

1968 var det Pukas som innebar en  försämring av universitetsutbildningen som var den tändande gnista . Kriget i Vietnam fick sedan lågorna att sprida sig.
 USA`s krig i Vietnam väckte studenternas vrede. De första tv-sända bilderna från ett krig gick rakt in i folkhemmet. Polisen som skjuter en misstänkt FNL-anhängare på öppen gata, flickan som springer längs vägen med uppsträckta armar och med frätande napalm på ryggen fick många att reagera. Världens största demokrati svek och avslöjades i närbild. Den antiimperialistiska kampen fick många sympatisörer bland dåtidens studenter och DFFG`s demonstrationståg skrämde makthavarna. 
 Idag är det alliansens svikna löften som tänder gnistor. Alliansregeringen som lovat utrota utanförskapet ökar istället detta med försämringar för de sämst ställda, sjuka och arbetslösa. Satsningen på universitetsutbildningen har aldrig sett dagens ljus istället  har studenternas situation försämrats.
Regeringens arroganta  och kallsinniga bemötande av opinionen mot  FRA-lagen och samarbetet med USA kan vara den sista spiken i alliansens kista.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jonas

Klimatfrågan kan också vara en anledning till den påstådda vänstervinden. Undrar om vinden håller i sig den här gången,

2008-07-13 @ 21:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback