Ska vi känna oss trygga nu Mona?

Sitter och funderar på konsekvenserna av vad Mona Sahlin sa igår om att riva upp FRA-lagen.
 Ska vi känna oss trygga nu? Ska debatten tystna? NEj absolut inte! Med tanke på hur s förhållit sig till avslyssning och åsiktsregistrering tidigare finns ingen anledning att slå sig till ro och tro att Mona ska fixa bort lagen. Med tanke på  Sapo, sjukhusspionen och  åsiktsregistreringen på 70-talet finns all anledning att vänta och se .  Risken är att vi  får en FRA-lag i rosa-grön tappning. S och mp har om jag förstått det rätt  gjort en överenskommelse om att riva upp FRA-lagen inte avskaffa den.
Reinfeldt menar att Mona Sahlin vänder kappan efter vinden. Hur är det med ungdomspartierna statsministern? De är eniga i sitt motstånd mot massavlyssning á la FRA-lagen. Vänder de också kappan efter vinden?  Reinfeldt saknar argument och undviker att ta en sakdebatt om FRA-lagen. Han väljer den enkla vägen. Han använder sig av gammal härskarteknik och  fortsätter att misstänkliggöra de som är emot lagen.  

Svd, DN, DNAB, R FalkVinge
Intressant?

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Kommentarer
Postat av: Argbiggan

Renfeldt ångar på som en bulldoser. Har han inga som helst känslosprön?

2008-07-09 @ 21:55:48
Postat av: Liberal

Är det någon som vet om socialdemokraterna och miljöpartiet vid en valseger kommer att 1) omedelbart riva upp FRA-lagen och avbryta FRA:s signalspaning i kabel i avvaktan på den parlamentariska utredningen och ett eventuellt nytt lagförslag eller 2) låta FRA fortsätta signalspana i avvaktan på den parlamentariska utredningen och ett eventuellt nytt lagförslag.Jag misstänker att mp skulle svara enligt alternativ 1 medan socialdemokraterna skulle vägra svara för att sedan köra enligt alternativ 2. Är det någon journalist som ställt frågan på detta sätt?2008-07-10 @ 12:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback