Rysskräcken lever vidare del 2

Så kom det som många av oss befarat och länge diskuterat  i olika bloggar. Rysslands datatrafik genom Sverige är målet för FRA`s signalspaning. Regeringens samarbetsavtal med USA är i sig avslöjande.  Vårt privatliv och yttrandefriheten har regeringen sålt ut  för att hålla sig på god fot med USA och för att kunna samla information om Ryssland. USA`s röst väger tyngre än den svenska opinionen . Att FRA ger sig själva fortsatt jobbgaranti har förmodligen också stor betydelse för den lobbying FRA-chefen bedrivit i maktens korridorrer.
Rysskräcken är av gammalt datum. Den tog fart redan på 1700-talet då ryssarna brände ned bebyggelse på svenska östkusten.
Olydiga barn  fick förr i tiden höra -"akta dig annars kommer ryssen och tar dig.", Sovjetunionen och det långa kalla kriget mellan väst och öst spädde på den skräcken. Vad finns det att oroa sig för idag? Ett imperium Sovjetunionen har fallit i bitar och Ryssslands glansdagar som supermakt är ett minne blott. . Borde vi då inte känna oss tryggare?
USA är den enda kvarvarande supermakten. Det är något att oroa sig för!
En regreing som inte spelar med öppna kort, som avfärdar en stark opinion  mot FRA-lagen som okunniga det är något att oroa sig för!
Vårt privatliv, den personliga integriteten och yttrandefriheten är hotad. Det är sannerligen något att oroa  sig för!!!

Svd , DN , AB

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: anne

Du, jag var inte olydig, men nog fanns rädslan för att just ryssen skulle komma och ta en. Ryssen hade ju tagit mormors hem på Karelska Näset...

2008-07-09 @ 14:07:25
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Thessan

det var vaäldigt fint skrivet. :)

2008-07-09 @ 14:15:27
URL: http://exsson94.blogg.se/
Postat av: Mike

Man fixade statskulden (sålde ut och privatiserade sverige) gav pengarna till pappa bush och är medlem nu under missilskölden som startar ett nytt kallt krig och försätter oss i fara.

Fuck Fra och alla ni som stödjer skiten.

Först var det Fra mot terrorn.

Sedan var det pga It säkerheten.

Sen blev det brott.

Nu är det ryssland plötsligt.

Hur mycket lögner kan man tuta i folk igentligen??

Kriget mot terrorism my ass.

Spola fram filmen till 05:45 och se hur man använder terrorn som en orsak att försöka trycka ner sanningsägare och motståndsrörelsen.http://www.youtube.com/watch?v=jwsHrst8GrwKriget mot terrorn är bara en bluff skapad och ge makteliten mera makt och skapa ett kontrollsamhälle.

Kommer ni ihåg när man sa att bomber sprängdes i lobbyn innan byggnaderna kollapsade.

Nåja se vad brandmännen säger och se filmen med egna ögon.http://www.youtube.com/watch?v=-m19mzFObvU&feature=relatedNWO The New World Order Criminals.

Resist The NWOÖvrigt fick jag detta kedjebrev på min mail.

Tortyr i svenska fängelsen.

Min sambo sitter i fängelse för narkotikabrott.

Igår efter inlåsning 19:45 klev säkerhetspersonalen in och placerade han i en kall betongcell utan madrass,värme,toalett,vatten.

Därpå blev han omtalad att kissa och bajsa i en potta.

Varav pottan kastades på han och han fick tillbringa sin kväll stående nersölad med urin och skit.

När han fick komma tillbaks till sin avdelning blev han tilldelad en rapport för arbetsvägran trots att han var frihetsberövad under tiden.

Rapporter förlänger strafftiden.

Nu läser jag på text tv att beatrice ask förslag om att lägga ner psykvården och låsa in dom sjuka i fängelse.

Ja lustigt att i ett land med dom högsta skatterna så har vi inte råd med vård för att politikerna stoppar pengar i egna fickor mm.Betänk detta.

Om man behandlas såhär pga droger tänk då hur man behandlas pga terrorism.

Speciellt när man klassas terrorist för att man försökt exponera sanningen.

Se aktivisten i första filmen du måste spola fram

2008-07-09 @ 14:27:40
Postat av: Peter Ingestad

Är denna rysskräck så helt obefogad då. Jag tycker man skramlar med vapnen där borta på ett oroande sätt. Sverige behöver en effektiv underrättelsetjänst.Vad signalspaningen beträffar framför åtta IT-direktörer mycket tunga motargument på dagens debattartikel i DN.Dethär är synnerligen svåra frågor.Dem har statsledningen behandlat mycket oskickligt.

2008-07-09 @ 15:14:03
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/
Postat av: Mike

Jasså ska man då förlita sig på Usas fra.Har du redan glömmt bort dom falska ubåtskränkningarna som genomfördes med Fn och Usas hjälp??Svenska folkets fiende är dom själva och dom kriminella politikerna INSE och sluta lev i en propaganda dröm.Titta inte på film för mycket.

2008-07-09 @ 15:18:01
Postat av: Gester

Rysskräcken är helt obefogad. Vi i Sverige har ju konstaterat att Ryssland inte är något hot mot oss överhuvudtaget.

Det är ju huvudargumentet till att i princip avveckla vårt försvar.

2008-07-10 @ 15:16:31
URL: http://www.gester.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback