Reinfeldt försöker tysta opinionen

Nu möter Fredrik Reinfeldt opinionsraset med sänkta skatter.

Får han som han vill kommer en sjuksköterska att få 1 500 kronor mer över varje månad.

- Det här betyder allra mest för de som tjänar minst, säger statsministern.

(ur Aftonbladet)

Jag har inget emot sänkta skatter så länge det inte går ut över välfärden. Barn- och skolomsorgen, vården, arbetslösa, sjuka och de gamla  får inte hamna i strykklass.
Skenande matpriser på grund av att det blivit lönsammare att satsa på biobränsle, ökade bensinpriser på grund av Irakkrig och spekulation i olja gör att hushållskassan krymper. Samtidigt varnas för sämre tider, risk för ökad arbetslöshet och en ökande  inflationen . Sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen har urhokats och drabbat berörda illa. Visst är det bra med skattesänkningar för vår hushållsekonomi så länge vi är friska och har arbete.
Reinfeldt och alliansen har försökt bota utanförskapet med försämringar av våra socialförsäkringar, en ekvation som inte går ihop. Nu försöker statsministern tysta opinionen och köpa en valseger med skattelättnader. Är det meningen att det som varit gemensamt och skattefinansierat ska slitas ned och säljas ut. Vårdval och friskolor för de som har råd och kan välja får inte bli resultatet .
Gärna skattelättnader om utrymme finns, men rör inte välfärden! Den behöver förbättras!

Intressant?
Svd, DN, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Johanna

Inget om FRA i talet i Almedalen?

2008-07-12 @ 12:52:16
Postat av: Argbiggan

I kronor räknat blit skattesänkningen störst för de som tjänar över 33 000 kronor i månaden. En regering på de välbeställdas sida med andra ord. En flört med medelklassen för att säkra valet.

2008-07-12 @ 20:00:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback