Åkesson anmälde till fel instans

Ingvar Åkesson lämnade anmälan mot Henrik "HAX" Alexandersson till fel instans. JK anser inte att det är en fråga om brott mot yttrandefrihetslagen eller tryckfrihetslagen utan har skickat ärendet vidare till "spionåklagaren" på åklagarkammaren för säkerhetsmål. Bloggar som inte är registrerade och saknar ansvarig utgivare faller inte under JK`s jurisdiktion. Detta var inte bekant för FRA-chefen. Det verkar vara en hel del som  Ingvar Åkesson inte har grepp om.
Allt fler bloggare  publicerar nu den hemliga handlingen för att visa sitt stöd för Henrik Alexandersson. Det är modigt gjort.
 Jag respekterar de bloggare som publicerat det hemliga dokument som visar att FRA begått oegentligheter och spanat på privatpersoner i kabel i flera år. Civil olydnad kräver mod och en beredskap att ta konsekvenserna.
 Det finns flera skäl till varför jag avstår. För det första är det en hemlig handling och konsekvenserna av en publicering kan bli alltför kännbara. För det andra återfinns tredjepartsnamn vars identitet inte bör röjas på bloggsidor.

  
(Uppdaterat)
Svensson , Opassande ger sin syn på publiceringen.

SR , SVT , DN , SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Morcant

Vi lever i paradoxernas tid. Det är både fel och rätt att publicera listorna. Vi måste vänja oss vid att verka i en värld av paradoxer.Det är vi kanske inte vana vid i Sverige.

2008-07-30 @ 20:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback