Desinformation i kubik.

Någon skrev i en blogg att FRA inte behöver några fiender. De har sin egen fiende I Åkesson. Jag är beredd att hålla med. För andra gången i rad försöker FRA-chefen med hjälp av desinformation om teknaliteter lura sina läsare på Brännpunkt i Svd . Ljuger FRA-chefen eller tror han verkligen på vad han säger? Han påstår att det aldrig kan bli frågan om avlyssning av svenskars kommunikation då signalspaningen ska utgå från sökbegrepp. 

Åkesson skriver:
-Lagrådet menade att fastställandet av dessa sökbegrepp därför blir av synnerlig betydelse för omfattningen av avlyssningen.
-Detta är enligt min mening själva kärnan i integritetsskyddet och innebär att det aldrig kan bli fråga om avlyssning av vanliga svenskars kommunikation.    ( svd)

All trafik blir naturligtvis genomsökt  för att se om något stämmer med sökbegreppen. Hur ska det annars gå till?  Hur ska FRA undvika att avlyssna svenskar? Det går inte. Det vet FRA-chefen mycket väl. 
 
 Jag blir inte lugnare av Åkessons två artiklar i ämnet. Två artiklar fulla av desinformation gör mig istället än mer orolig.  
FRA-skandalen liknar allt mer IB-skandalen. Myndighetspersoner som sprider desinformation för att dölja verksamheten. Desinformation som senare avslöjas. Det finns inga stickspår för FRA-lagen. Lagen är farlig. Den måste bort.
 
Några av de bloggare som kommenterat och bemött Ingvar Åkessons två artiklar ur olika perspektiv är: 
Oscar Swartz , det progressiv USA, Svensson  

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

åkesson ljuger vaddå dessinformation , nu har han blivigt tagen på bar gärning spåass många gånger att det vore nog bäst för honom och munkavla sig själv

2008-07-22 @ 01:25:38
Postat av: Betsy

Dessvärre har nog Mike rätt. Håller med.

2008-07-22 @ 19:33:23
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: bjorn

http://www.physorg.com/news136036573.htmlPeople are notoriously poor logical reasoners — someday visual circuits may enable logic-poor individuals to 'see their way' through complex logical formulae."Vi skulle ha en sån för å se igenom saker - en ir- tex dom som är fast i indoktrinering (riskindivider) får en sån för å göra nytta (biologiska celler - med en utbytt hjärna på tex 300 iqpoäng)Sen kan man fråga dom om någonting (experiment)

2008-07-23 @ 21:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback