Alliansen i motvind

Alliansen backar och oppositionen går fram i den senaste väljarudersökningen.  M minskar och s ökar samtidigt som sd når över 4% spärren.

Reinfeldts utspel om skattelättnader gav ingen vind i seglen. Skattelättnader som visade sig gynna de som tjänar mest. lockar inga medel -eller låginkomsttagare. De som har det svårt ekonomiskt  har fått möta  bistrare tider med försämringar i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen och utanförskapet har ökat trots löften om det motsatta..
Ungdomar vänder alliansens FRA-politik ryggen samtidigt som kritiken mot lagen nått allt fler arenor. Statsminister Reinfeldts bemötande av kritiken som okunnig ger inget förtroende. Detta kan vara några av bakomliggande orsaker til att alliansen fått motvind.

Att förminska och osynliggöra motståndare har aldrig varit en framgångsväg. Det är via dialog och med argument man också borde bemöta sverigedemokraterna menar Marie Demker

"Sd gynnas

- Att de etablerade partierna nu gör sd till en partipolitisk fråga mellan sig och använder sig av partiet i debatten gynnar sverigedemokraterna, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap".  (AB)

Börsen rasar, inflationen och arbetsösheten ökar och konjunkturen väntas vika. Det är i sådana tider jordmånen för xenofobi och dess förespråkare är extra god. Sverigedemokraterna med sitt naziförflutna , ett  populistiskt parti på högerkanten , måste bemötas med argument. 

Svd , AB , DN

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Oscar Fredriksson

Hel rätt analys av situationen. Jag tror att man nu på allvar måste gå in och granska och bemöta SD:s ideologi och argumentation både från politiskt håll män även en bättre journalistisk bevakning där man är bättre påläst och mer sakfokuserad. SD borde rimligtvis inte ha en chans med tanke på deras ursprung men gynnas av att ingen tar en saklig debatt eller utsätter dem för seriös granskning.

2008-07-16 @ 14:19:39
URL: http://oscarfredriksson.blogspot.com
Postat av: Tobias Lindgren

Sverigedemokraterna är inget "xenofobiskt" eller "populistiskt" parti, smartskaft. Sverigedemokraterna är ett mittenparti och har inget "naziförflutet". Det finns många personer med invandrarbakgrund i sd som väljare, sympatisörer, medlemmar och politiker. Du kanske borde göra dina läxor innan du häver ur dig en massa lögner.Oscar Fredriksson: Det är mycket enkelt. Sd står för kulturnationalism, värdekonservatism och gammaldags socialdemokrati. Där har du framgångsreceptet. Vad har ditt eget parti för "ursprung" egentligen med regelrätta nazisamarbeten, tvångssterilisering av människor ända in på sena 1970-talet och en flagrant antisemitism? Inget av detta står sd för. Nej, det är ditt parti som gör det, Oscar Fredriksson. Din "seriösa granskning" är ett kodord för massiv smutskastning och guilt by association. Men ingen är intresserad av dina lögner längre. Folk kan se med sina egna ögon vad som händer med Sverige.

2008-07-16 @ 17:10:03
Postat av: Kicki

Sverigedemokraterna har sina rötter i BSS en gruppering som samarbetade med nynazistiska partier i Europa. Flera av partiets lokala företrädare var i början av partiets historia aktiva både i Sverigedemokraterna och öppet nazistiska grupperingar.

Bland Sverigedemokraternas nämndemän, kommunfullmäktigeledamöter och lokala styrelseledamöter finns flera personer som under de senaste åren donerat pengar till militanta nazistgrupper enligt en granskning som Expo och Expressen gjort.

Detta må vara historia men var står partiet idag?

Sverigedemokraterna vill inte kalla sig ett främlingsfientligt parti. Ändå innehåller en artikel skriven av en av deras representanter direkta plagiat från nationalsocialistisk fronts hemsida. (DN 080714, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=801908)

Att partiets politik bygger på en framtidsvision präglad av rasism går inte att dölja.

”Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning. Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer”. Utdrag ur SD´s invandringspolitiska program som har fått stark kritik från både Amnesty och Rädda Barnen och FARR.

I Sverigedemokraternas Sverige krävs att alla är "svenskar", eller som partiet själva skriver i sitt principprogram: "Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilket i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen."

Kulturnationalism är inget annat än ”en rasism i fårakläder”.

2008-07-16 @ 20:36:04
URL: http://annarkia.blogg se
Postat av: kicki

Då det inte är troligt att Oscar Fredriksson återvänder till min blogg och ser vad Tobias

Lindgren skrivit om centerpartiet ovan vill jag påpeka följande:Under 30-talet var det starka antisemitiska och rasistiska strömningar i alla partier med undantag för SKP.

Tvångssteriliseringen är en mörk fläck i svensk historia. Den infördes 1934 av en socialdemokratisk regering ledd av Per Albin Hansson och avskaffades 1975 då Olof Palme var statsminister.

2008-07-17 @ 00:29:43
URL: http://annarkia.bogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback