Marknadsliberalerna skrämmer it-företagen

Marknadsliberalernas vaktparad alliansen försvårar för en redan starkt konkurrensutsatt bransch. Finska Telia Sonera har redan flyttat sina servrar från Sverige . Danska 3 överväger att följa efter och den norska regeringen har tillsatt en utredning om FRA-lagens konsekvenser. Telecombranschen ska bära kostnaderna för att leda trafiken till FRA och svenska it-företag är oroade för sin framtid. 8 svenska chefer för it-branshen uttalar sin oro för FRA-lagens konsekvenser.
FRA-lagen hotar inte bara grundlagsskyddade rättigheter utan för också med sig ekonomiska skadeverkningar  i kölvattnet. Sverige som visat framfötterna inom it-branschen ställs nu i skamvrån på grund av en särlagstiftning  FRA-lagen. FRA-utredningen kom fram till att de ekonomiska konsekvenserna skulle vara kostnadsneutrala då alla drabbas lika. Hur korkad får en utredning  vara? Vem är det som är okunnig Reinfeldt? IT-branscen är en av de mest globaliserade bransherna och det är endast företagen i Sverige som belastas ekonomiskt av merkostnader för den utrustning som behövs för att leda trafiken fram till FRA.
Det är dags att tillsätta en oberoende haverikommission för att utreda bakgrunden till och konsekvenserna av FRA- lagen. .FRA-lagen är om möjligt en större skandal än vad IB-affären var på sin tid. Alliansen för ett politiskt vågspel som kommer att straffa sig
Var det så här alliansen ville gå till historien? -Som nedmonterare av den svenska demokratin.

DN, Svd

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: mike

Såhär vidriga är våra politiker.http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2891847Dom tänker sådär med dom säger det inte.Och fega bloggare är inte mycket bättre.Psykopati & Indoktrinering Landsförräderi + Mot Humanitet.

2008-07-10 @ 11:58:13
Postat av: Blogtester

Frågan är, har vi någonsin haft det? Demokrati?

2008-07-10 @ 14:38:17
URL: http://freediscursion.blogspot.com/
Postat av: Gubben

Undrar vad det är för terrorister i IT-världen?

FRA-skräck har dom i alla fall!

:)

2008-07-10 @ 14:55:31
URL: http://gubben.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback