FRA-chefen och försvarsministern på raggarstråt

Åkesson fortsätter sin kampanj att rättfärdiga FRA`s verksamhet och FRA-lagen. Han kör sin desinformation i repris .
Envist blundar han för det faktum att lagen kommer att öppna för massavlyssning och därmed hota vårt privatliv. FRA-chefen gillar inte att jämföras med Stasi och KGB. Tyvärr kan vi som är kritiska mot lagen inte ta någon hänsyn till det. Stasi och KGB är en utmärkt historisk jämförelse då de institutionerna  hade tillgång till vanliga medborgares samtal och åsikter. Ingvar Åkesson vill inte medge att det är detta som FRA-lagen öppnar dörren för.
Hur känner sig de 103 FRA-avlyssnade svenskar som fanns med på den lista som publicerades nyligen. Hur många fler sådana listor har FRA samlat på sig?
Ingvar Åkesson har svårt att förstå att de politiska ungdomsförbunden har grundat sin kritik mot FRA-lagen på kunskap och insikt. Inte kommer de ungdomarna att göra helt om efter en träff med FRA-chefen. Nej, Invar Åkesson får finna sig att kritiken fortsätter tills lagen är skrotad.
Sten Tolgfors gör som Ingvar Åkesson blundar för det faktum att FRA-lagen öppnar porten för massavlyssning.
Försvarsministern hänvisar i SvD till några fall där FRA`s spaning gjort nytta. Vad han inte nämner är att den nyttan gjordes innan FRA-lagen antogs.  Han säger vidare att lagstadgad signalspaning stärker integritetsskyddet. Vad menar han? Medger han att spaning bedrivits olagligt tidigare? Eller syftar han på de kosmetiska tillägg till FRA-lagen som ska göras i höst.  Ingetdera kan tysta kritiken mot en lag och verksamhet som medger massavlyssning. Lagens skadeverkningar  är inte proportionell till sitt syfte.

Expr, SvD

Intressant?
Andra som bloggat om artiklarna är bl a Opassande, Pophöger , Andra sidan , Svensson, Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

FRA har anmält Henrik Alexandersson för brott mot yttrandefrihetslagen då han på sin blogg publicerat hemligstämplat material om personer FRA spionerat på. Med andra ord FRA med Åkesson i spetsen erkänner att FRA bedrivit spaning på privatpersoner.

2008-07-28 @ 18:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback