Statliga spårsändare är politikernas ansvar.

Totalkontrollerad via din Iphone eller mobil.
Vem hade kunnat ana att all kommunkation skulle kontrolleras av staten? När datalagringsdirektivet blir svensk lag blir din och min och alla andras mobiler statliga spårsändare. Jodå staten kommer att registrera var du befinner dig när du använder mobilen, när du kopplar upp dig på nätet vem du ringer eller mailar och när.
Tänk dig att någon i maktens korridorer får ett horn i sidan till dig då blir det avlyssning i stor skala . På blotta misstanken om fildelning kan Du utsättas för husrannsakan.
Ve dig om du har någon i bekantskapskretsen som övervakas av myndigheterna. Tala för guds skull inte med den personen om du inte  vill utsättas för extra övervakning och besvärligheter. Klipp bort trådarna till det sociogrammet illa kvickt annars kan det gå dig illa. FRA, säpo eller musikbranschen kan tränga in dig i ett hörn du har svårt att ta dig ur även om du har rent mjöli påsen. Vem hade kunnat ana att vi Sverige skulle få ett samhälle liknande de stasisamhällen som raserades med murens fall. Övervakning är dyrt och de övervakade och skattebetalarna får  stå för fiolerna.
Tre repressiva lagar på bara ett halvår har regeringen lyckats åstadkomma. Först ut var FRA-lagen i samklang med avtal med USA sedan kom IPRED-lagrana på uppmaning från musik- och filmbranschen och nu senast datalagringsdirektivet som skylls på EU. Ansvaret har regering och riksdag. De valda politikerna verkar helt ha förlorat kontakten med sina väljare.
 

Bloggat: Satmaran Christian Engström ProjektPåRiktigt Otyg Anders Widén
Media: SVD1 2 3 AB intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback