Brottsmisstänkt p g av trådlöst nätverk?

I stängda rum förhandlas nu fram nya fildelningslagar i enlighet med det så kallade ACTA-avtalet. Det blir ju bara värre och värre.  Vet de vad de sysslar med? Zac testade hur många trådlösa nätverk han kunde nå inne i Jönköping. Han hittade 32 stycken!  Ett av dem var förmodligen mitt.  Så enkelt är det  att ladda hem filer den vägen om man vill undgå  upptäckt vid fildelning av upphovsrättsskyddat material. Husrannsakan hos folk som har rent mjöl i påsen blir nästa dokussåpa.
Mona Sahlin gillar också fildelningslagen om än i lite annorlunda skepnad.  Om jag utpekas som fildelningsbov efter att någon använt mitt trådlösa nätverk ska jag kunna vända mig till en inegritetsombudsman. Då misstanke om fildelning inte behöver kommuniceras kan jag bli utsatt för både husrannsakan och hotbrev innan jag inser att  jag är uppsatt på de misstänkta fildelarnas lista ,trots att jag har rent mjöl i påsen. Trådlöst gör fildelningslagen tandlös skriver DN. Risk för husrannsakan, hotbrev och rättegång innan frikännande är inte  speciellt tandlöst.
Domstolarna lär få mycket att göra med tanke på att det enligt SCB är 700 000 som ägnar sig åt fildelning i Sverige. Kanske inte så konstigt att unga rasar mot Stasi-EU med tanke på att den typiske fildelaren är en ung man mellan 16-24 år.
FRA-lagen, IPRED och datalagringsdirektivet  för oss in i ett kontrollsamhälle som ligger hästlängder före STASI:s kontroll. 

Bloggat:  Satmaran Jinge
Media: SVD    DN    IDG  Intressant
Andra bloggar om:  , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback