Oppositionen bildar regering och PP in i EU-parlamentet om det vore val idag.

Dags för en ny mätning av partiernas väljarstöd. Opinionsmätningarna duggar nu tätt och rubrikerna och kommentarerna fortsätter att vara vilseledande och vinklade, något som i sin tur kan påverka opinionen.
Ett faktum är att Socialdemokraterna ökat med 5% sedan valet 2006 inte minskat som DN  säger.  Socialdemokraterna har backat sedan förra mätningen men den nedgången är inte statistiskt säkerhetsställd. 9,3 % övervikt till de rödgröna tre partierna är en stor övervikt, även om skillnaden mellan blocken minskat. Vad samarbetet mellan de rödgröna kommer att leda till är för tidigt att orda om.
Det största partiet i svensk politik är fortfarande socialdemokraterna ( 40,0%) som ensamt är nästan lika stort som de fyra allianspartierna tillsammans ( 43,6%).
Rapports undersökning om förtroendet för blocken visar att så stor andel som 37 procent är osäkra, 33 procent tror på regeringen och  30 procent på oppositionen.

Hur nya partier som exempelvis Piratpartiet kan påverka valresultatet är än så länge skrivet i stjärnorna. Intressant är att så stor andel av väljarkåren som 7% kan tänka sig att lägga sin röst på Piratpartiet i EU-valet och 14% svarar att de kanske kan tänka sig att göra det. 
Att Piratpartiet fungerar som en medborgarrörelse när det gäller integritetsfrågor börjar ge resultat.

  
Media: DN, SDSSVD,SVDSVT, Aftonbladet Christian Engström
Andra bloggar om , , , , , , ,, Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Joanna

7+14=21 procent visar att många bryr sig om integritetsfrågor.

2008-12-21 @ 02:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback