Svensk flyktingpolitik en skamfläck!

De hungerstrejaknde utvisningshotade irakierna fanns inte kvar utanför migrationsverket när jag gick förbi på väg hem idag. I går på den tredje dagens hungerstrejk våldförde sig en helt annan person på inredning och fönster hos migrationsverket. Ingen av de utvisningshotade irakierna har med den incidenten att göra. Det bekräftar både verkets personal och polisen.(Jönköpingsposten). 
-Bassem Mohammed är rädd för att de hungerstrejkande demonstranterna ska få skulden för de krossade rutorna på Migrationsverket.(Jnytt.se)
Jag hoppas att de inte sitter på ett plan på väg till Bagdad. Enligt svenska dagbladet vill regeringen påskynda avvisningar av asylsökande. Ett plan har redan avgått med destination Bagdad. Migrationsöverdomstolen har bestämt att det inte finns någon fara för avvisades liv i Irak och där ska heller inte finnas någon väpnad konflikt säger domstolen. Amnesty, Röda korset och UNHCR håller inte med. Regeringen har döpt 2009 till återtagandeåret. Ytterligare ett nysvenskt ord uppfunnet av alliansregeringen. Människor med skyddsbehov ska skickas tillbaks och göre sig inte besvär i Sverige det är tydligt. Samtidigt godkänns arbetskraftsinvandring. Den här ekvationen går inte ihop!

Intressant?
Media: DN1, Newsmill, DN2, DN3, DN4, SR, JNyttSVT , Svensson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: BetsyD

Svensk flyktingpolitik är under all kritik. Det är helt sanslöst hur människor behandlas. Var det en aning bättre med den förra regeringen? Vad jag minns var det hårresande gräsligt då med.

2008-12-18 @ 20:40:50
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: annarkia

jag håller med dig.

2008-12-19 @ 23:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback