Nyårshälsning - "May you and the whole world survive the airstrike".

"May you and the whole world be well" är den nyårshälsning som palestinier brukar ge varandra. Idag med flygplanen över huvudet och bomber ingen kan ta skydd mot har hälsningen bytts ut.
"May you and the whole world survive the airstrike" är den nyårshälsning palestinier ger varandra idag.

Bomberna faller över Gaza för fjärde dagen i rad och antalet döda (368)och skadade(1700) ökar. Offensiven mot Gaza fortsätter, bombningarna var bara ett första steg säger Israels premiärminister.
Två småflickor dödades då ett plan fällde en bomb på deras åsnekärra. Tre andra flickor träffades av en projektil när de var på väg med sopor. Medan mamman satte två av barnen i säkerhet dödades fem döttrar av en israelsik bombattack i Jabaila. En dagligvaruaffär bombades och förstördes. Ingen går säker i Gaza. Det vet israelerna mycker väl. Slutsatsen är att israelerna medvetet fäller bomber på civila.  Ett litet fartyg med mediciner och mat på väg in till, Gaza rammades av ett israeliskt fartyg.


Solidariteten mellan palestinier stärks i det akuta läge som bombattackerna skapat. Palestinier som bor på västbanken ringer till Gaza även till okända för att visa sitt stöd.   
-"Gazans are glad to hear the concerned voices. They are glad to hear the West Bank is on strike and many stores are closed, that the Christmas lights in Bethlehem are shut off, and that every city in the area has seen protests and demonstrations."
Fatah-soldater besöker Hamas för att kondolera. Israel försöker så splittring men möts av en starkare enighet bland olika palestinska grupper. Runt om i världen genomförs demonstrationer till stöd för palestinierna i Gaza.

I Israel tystas opinionen mot angreppen på Gaza.  Över 300 israeliska medborgare greps och arresterades för att de visat modet att  protestera mot övergreppen i Gaza.  I Knesset avvisades en palestinsk delegat efter att han gett sin mening till känna.

Tidigare inlägg: Gazaborna behöver bröd men får bomber.
Terrorbombningarna fortsätter medan världen tittar på.
Dags för det internationella samfundet att gå från ord till handling.
Stoppa terrorbombningarna nu!
Hur många palestinier måste dö?
Pingat på Intressant
Bloggat: Motbilder, Svensson, Jinge, Röda Malmö, Motbilder, Arvid Falk
Relaterade artiklar: SVD SVD1, SVD2 SVD3 Dagen 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Israel = Natzis

2008-12-30 @ 19:36:38
Postat av: BW

Glöm inte de två palestinska flickor som dog när en Hamas-raket riktad mot israeliska civila föll kort.1. Hamas började.

2. Israel siktar på Hamas men träffar ibland fel

3. Hamas försöker enbart döda civila med sina raketer mot byar och städer, och sina självmordsbombare på marknader och busstationer.Vem är värst?

2008-12-30 @ 22:04:23
Postat av: annarkia

@BW

Förtryck i form av kollektiva bestraffningar, fängslande , tortyr, vedergällningsattacker, avspärrning som lett till att både mat och tillgång på mediciner och el är bristvaror skapar desperation.

Israelernas avspärrning av Gaza har skapat en humanitär katastrof. Jag försvarar på intet sätt Hamas raketbeskjutningar av Israel men anser att jämförelsen med Israels militära offensiv mot Gaza

haltar. Den israeliska attacken på Gaza är ett brott mot folkrätten. Se inlägget "Hur många palestinier måste dö?"

2008-12-30 @ 23:51:54
Postat av: Joanna

@BW

"Från 2001 sägs 3 000 Qassamraketer och 2 500 granater ha avfyrats mot israeliskt territorium vilka sammanlagt dödat 23 israeler och sårat bortåt sexhundra. Under samma period räknas döda och sårade palestinier i Gaza i tusental. Under 2007 och delar av 2008 har knappt en dag förflutit utan palestinska dödsoffer i Gaza – medan israeliska offer för raketbeskjutning hör till undantagen."(Mullvaden)/Joanna

2008-12-30 @ 23:55:54
Postat av: Argbiggan

Man ska inte acceptera Hamas beskjutning av Israel, men att inte förstå den, det är inte möjligt.

2008-12-31 @ 00:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback