IPRED skapar rättsosäkerhet.

IRED-lagen har många kryphål skriver Aftonbladet och menar att det blir lätt att undgå upptäckt. Läs propositionen om IPRED så framkommer en helt annan bild fram.
Opassande har sammanfattat vad som skrivits om detta. Rick Falkvinge säger att nu är det skarpt läge. Scaber Nestor satsar på mediebojkott . Bahnhof´s vd meddelar att de inte tänker bli en spioninstans och lämna ut ip-nummer.
och Oskar Swartz  slår fast att det är "dags förstå att framtidsoptimistiska liberaler inte har någonting att hämta i Folkpartiet eller Alliansen."
Många har uppmärksammat att Gå-med-i-Piratpartiet-dagen inträffar i morgon måndag den 8 december och kommer  att vända de etablerade polikerna ryggen.

En viktig grundsten i en demokrati är rättssäkerhet. IPRED-lagen skapar istället rättsosäkerhet.

 1. musik- och filmbranshen får polisiära uppgifter  och ges  rätt att göra husrannsakan hos misstänkta fildelare och får större befogenheter än polisen
2.  branschen får rätt att spärra misstänkta fildelares bankkonton utan att meddela detta
3. när branshen fått misstänkta ip-adresser ska de inte meddela berörda personer förrän tidigast efter en månad
4. man kommer även att få rätt slå till mot förberedelse för fildelning.
5. etc

Media- SVD
Intressant.se
Andra bloggar om: , , ,


Kommentarer
Postat av: x

Spärra en fildelares bank konto verkar helt knasigt

varför skall de spärra ett konto för det kanske inte ens andvänds för fildelningen o varje människa har rätt till pengar

2008-12-07 @ 17:40:41
Postat av: Callisto

Förberedelse för fildelning? Vad är det? Inköp av dator? Uppkopplande av bredband? Vaffan... Vem har nosat i vems röv nu, alltså vem i mediabranschen har nosat på Bea (eller Fredde själv kanske?) för att få till detta bisarra monstrum som ska föreställa lagförslag?

2008-12-11 @ 11:45:08
URL: http://bitchbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback