Inte är det väl de kriminella ungdomsgängens fel att vi har en finanskris!?

Stasminister Reinfeldts jultal ingav inte hopp . I min hemstad som i de flesta runt om i Sverige är det många som går till julhelgen med tunga ben, oroliga för framtiden. Många har varslats och arbetslösheten ökar. Kommunen informerar om omprioriteringar och sparkrav i budgeten. Tänk om vi hade haft en regering som   kunde säga "Yes we can"!
Vi med tonvikt på hela folket. Istället syftar statsministerns vi på vi i alliansen och nämner dessutom  dom andra som ägnar sig åt politiskt tjabbel.  Nationell samling och krafttag är vad som behövs och Reinfeldt sår splittring och vankelmod . Genom att förbigå den ekonomiska krisen i talet  verkar det som om statsministern väntar på att marknaden ska självläka. Marknaden kan inte fungera utanför eller ovanför samhället det har den ekonomiska krisen klart visat. 

 Statsministern blundade för krisen i sitt tal och fokuserade istället på brottsligheten. Ett område som många vill prioritera. Men knappast rätt valt tillfälle att fokusera på. Inte känner vi oss tryggare nu? Det är krisen som är det största hotet. Inte är det väl de kriminella ungdomsgängens fel att vi har en finanskris!?

Både kriminalvård och strafflagstiftningen behöver en översyn. Mer pengar till polis och kriminalvård har många efterfrågat men var är stasningarna på förebyggande åtgärder. Var är åtgärderna som kan mildra krisens följdverkningar?


Bloggat: Svensson  Satmaran
Media:  DN      AB AB2  DN DN2  SvD SDS
Intressant?

äs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anton

Reinfeldt försöker på klassiskt manér att rikta uppmärksamheten i sidled bort från den ekonomiska krisen.

2008-12-19 @ 23:09:07
Postat av: annarkia

@Anton

...och skapa syndabockar...

2008-12-19 @ 23:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback