Hungerstrejk utanför Migrationsverket i Jönköping.

Stora vita lakan med uppmaning till regeringen: "Rädda oss från döden" får mig att stanna till på väg hem från jobbet. I porten till migrationsverket ligger några med stora täcken över sig. Det är andra dagen nu jag ser dem ändå fattar jag inte vad det är frågan om. Inte förrän jag ser på Smålandsnytt att det är en hungerstrejk mot avvisningar till Irak. Det är ju krig i Irak inte kan väl Sverige utvisa folk dit? Människor som bott och jobbat i Sverige flera år. Det kan inte vara möjligt!
Migrationsöverdomstolen är av annan mening. Domstolen anser att det inte längre är någon väpnad konflikt i Irak och inte längre någon fara för irakier att återvända till Irak. Det håller vare sig ansvariga för flykting- och migrationsfrågor på Amnesty, Svenska Röda korset eller FN:s flyktingorgan UNHCR med om. Vilka glasögon använder migrationsöverdomstolen?
Det är kallt ute och de hungerstrejkande utvisningshotade irakierna är nu inne på tredje dygnet av sin hungerstrejk.
-Små barn dödas brutalt i Irak, det är bättre att vi fryser ihjäl här säger Bassem.
-De svenska myndigheterna påstår att det är säkert. Men de vet inget om Irak,. Bassem står på Östra Storgatan för att han vill att Migrationsverket ska ge honom skälen att de ska avvisas. (Jönköpingsposten)
Det är något allvarligt systemfel med svensk flyktingpolitik.
 Afghaner sänds tillbaks till Kabul utan att de har några som helst kontakter i staden med fara för livet .  En flicka med särskilt boende p g av misshandlande pappa skickas tillbaks tillsammans med pappan och kvinnor betraktas som bihang till sina män när de söker  asyl i Sverige. Mitt i alltihop har Migrationsöverdomstolen bestämt att i Irak behöver ingen oroa sig för sitt liv längre.

Media:  SVT     Jnytt.se Intressant.se 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
UNDER STRECKET______________________________________________
Alliansfritt Sverige om inhuman socialpolitik, Arvid Falk om Mer solidaritet inte mindre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback