Domstolen visar militären vägen?


Thailands konstitutionsdomstol avsätter i praktiken regeringen. Det regeringsbärande partiet PPP har upplösts av domstolen.  Ett förfarande som kan beskrivas som en regelrätt   statskupp utförd av landets elit.
Avgår inte regeringen har domstolen krattat manegen  för en militärkupp i så fall den 19:de i ordningen.
Den mediala uppmärksamheten har ända sedan PAD ockuperat flygplatsen riktats mot de turister som fått vänta på sin hemfärd.
Att polisen fått bakbundna händer av regeringen för att undvika en militärkupp och att PAD-anhängare kunnat röra sig fritt fram och tillbaks till flygplatsen finns ingen rapportering om. Att PAD vill utestänga landsbygdsbefolkningen från den politiska scenen har det också varit märkvärdigt tyst om. PAD :s kamp har istället framställts som en kamp för demokrati och inte en kamp för att återta förlorade privilegier. Inte för att sittande regering är speciellt demokratisk men den är i alla fall folkvald och har landsbygdsbefolkningenstöd framför allt p g av reformer av skola, sjukvård och möjligjheter för byarna till billiga lån.
Militärens inaktivitet under ockupationen visar också vems sida den står på.
Avgår inte regeringen eller ombildas det nu förbjudna partiet är risken stor att tanksen återigen börjar rulla på Bangkoks gator.

Tidigare inlägg: Thailand på väg bort från demokratin.
Bloggat: Svensson, Jinge, Kildén & Åsman

Intressant?
Media: SVD1, SVD2,  SVD3DN1, DN2,DN3, DN4,  DB1, DB2,  
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback