Bloggbävning och opinionsbildning

 Bloggbävningen var årets mediahändelse skriver Martin Jönsson i SVD. Bloggare har betydelse för opinionsbildningen säger M Jönsson även om det finns de som tvivlar. Bloggträsk och kloaker  så uttryckte sig en statsvetare om bloggare.  Ungdomar väljer nätet framför papperstidningen och   skriver och läser blogginlägg dagligen.
Mediacreeper visar att medierna ofta läser bloggar. och Creeper visar att regeringskansliet och myndigheter ofta läser bloggar. Utan bloggbävningen under sommaren och förhösten hade aldrig de femton tilläggspunkterna i FRA-lagen tillkommit.  Även om vi är många som anser att FRA 2.0 är samma lag som innan så visar bloggbävningen att en utomparlamentarisk opinionsbildning är att räkna med.  Händelsen visar att bloggande också var ett kreativt sätt att kunskapa på, rena folkbildningen i bloggosfären samtidigt som nätverk byggdes mellan alla oss som deltog.
Expressen skriver idag om Mikael som startade sajten stoppafralagen.nu . En sajt som blev en samlingspunkt för FRA-kritiker.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback