Bäst att byta bloggnamn nu, eller?

Två dagar före julafton skickar allianspartierna ut sitt kompromissförslag om FRA. Det handlar om de 15 tilläggspunkternas utformning. Propositionen om FRA-lagen las ju fram dagen före riksdagens sommaruppehåll så inget förvånar längre. Mark Klamberg har tittat på förslaget och har kritiska  synpunkter. Birgitta Ohlsson däremot är nöjd med de femton punkterna. Ett faktum är att FRA-lagen träder i kraft redan den 1 januari 2009 utan att de femton tilläggspunkterna som tystade kritiken i riksdagen har vunnit laga kraft. Remisstiden för kompromissen går ut den 27 februari.
Ingen har lyckars förklara varför  Sverige överhuvudtaget behöver en  FRA-lag som möjliggör massavlyssning av hela folket. 1 januari 2009 blir en sorgedag, den dag då självcensuren grep tag i oss. Den dag då integriteten knuffades ut och övervakningen trädde in,  ett övervakningssamhälle ingen av oss ville ha.
Jag funderar så här på kvällskvisten på om jag kommer att leva farligt efter den 1 januari med tanke på mitt bloggnamn annarkia. Inte för att jag är anarkist utan för att jag mycket väl kan tänka mig att annarkia är ett av de sökord som fastnar i FRA:s nät. Jösses tänk att bli avlyssnad p gav att mitt namn är  A[...] K [...]som blev till annarkia.

Intressant.se
Media: AB, expr, DN  SVD  SVD
Bloggat: Satmaran, ProjektPåRiltigt, Opassande, MinaModerataKarameller, ScaberNestor, Kulturbloggen , SteveLando

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Aeon

Ett av skälen till att det blev så här att vi som motsatte oss, höll hela diskussionen på nätet.Större delen av den vuxna befolkningen i Sverige läser fortfarande bara gammelmedia.

De har aldrig tagit del av argumenten MOT, och vet därför inte vad som väntar deras barn och barnbarn.

De är mest upptagna med att bevisa att de har rent mjöl i....Ut i Gammelmedia och värva dem som skall dö innan vi är snärjda. Makthavarna vill ha dem passiva, vi vill ha med dem, DE är skillnaden som behövs.:Aeon

2008-12-23 @ 02:58:39
Postat av: Steve Lando

ja man får ta o byta namn, redan nu, ty blockerad blir man ju av twingly/tidningarnaså jag tackar extra för din länk, min ända väg ut till verkligheten:)

2008-12-23 @ 08:57:24
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: annarkia

@Steve Lando

Det är nog inte ditt namn utan något ord i ditt inlägg som gjort att Du blev blockerad.2008-12-23 @ 10:22:52
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: urban cat

NAEJJ!

Jag vill inte!

Ingen självcensur, snälla!

Stå på dej!

2008-12-23 @ 11:38:23
URL: http://projektpariktigt.blogspot.com/
Postat av: annarkia

@urban cat

Du har rätt. Tänk vilket farligt och ogästvänligt samhälle vi får om vi tystnar och börjar se oss om efter ryggen.

2008-12-23 @ 11:47:10
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback