Gottegrisen

Jaaa, nu ska jag äta choklad och blåbär. Mörk choklad 85-procentig ska det vara! Den  höjer inte insulinnivån och motverkar övervikt. Bra! Som diabetiker har jag försökt hålla igen på godis och choklad. För att vara helt ärlig är det förbaskat svårt. Med ickefungerande blodsockermätare har jag blundat för faran. 
Undrar om chokladen botar övervikten också och inte bara motverkar den? Njae, det är att begära för mycket, mörk choklad äter man inte så mycket av. Det är nog det som är hemligheten.Mjölkchoklad och vit choklad  är så himla gott, kan mörk verkligen fungera som ersättare?
Nu får jag skärpa mig och  åka iväg och köpa den mörka och bara ta en bit. Se´n så ryker kilona och insulinnivån stabiliseras. 
Blåbär ska också vara bra  för insulinnivån. Funkar frysta måntro? Värmeböljan blåste oss ju på blåbär. Bäst att jag plockar med mig några paket frysta också. 

"Mörk choklad och blåbär skyddar mot diabetes, motverkar övervikt och är bra för hälsan, enligt en ny studie vid Karolinska institutet (KI)."   SvD

Frågan är om inte motion är den bästa medicinen trots allt. Den både sänker insulinnivån och håller vikten i schack.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Du skippar väl sockret på blåbären!?

2008-08-05 @ 21:37:11
Postat av: Betsy

Men en bit kan man ta.

2008-08-07 @ 21:49:01
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Benny Hald

Jo, mörk choklad är bättre än ljus och mycket bättre än vit. Men... då all chóklad hittills har framställts med "Dutching" processen så har tyvärr 75% av antioxidanterna försvunnit och sedan har epicatechinerna tagits bort för smakens skull. Dessutom innehåller även mörk choklad mycket socker, transfetter och vax m.m. Inte så nyttigt alltså!

Men nu finns det faktiskt en mörk choklad som är nyttig på riktigt! Gjord i Belgien på kallpressad, oprocessad, ojäst ekolisk kakaoböna från Elfenbenskusten. Inget socker alls tillsatt, inga konstgjorda ämnen men däremot acaibär och blåbär.Rena antioxidantbomben och enormt populärt i Hollywood. Ophra har gjort två hela program om det. Denna choklad kan absolut ätas av diabetiker, veganer och vegetarianer. Smaken? Mycket god!

Gå in på hemsidan och läs mer och hör gärna av dig till mig sen. Telefon: 0737 20 32 18

Hälsningar Benny Hald

2009-08-15 @ 00:26:36
URL: http://mxi.myvoffice.com/xocaiforever

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback