Storstad framför småstad?

Én helg i Göteborg gav mig inspirationen tillbaka. Göteborg  min hemstad för länge länge sedan lockar alltmer.
Göteborg med sina gröna parker, vattendrag  och broar är en vacker stad fylld av positiva, glada människor. 
Blir man glad av Göteborg? Ja jag tror det!  Jag blir det!
Anonymiteten, pulsen, kulturutbudet, restaurangerna, arenorna, spårvagnarna, Linnéstaden, Haga, Högsbohöjd, spirande vårgrönska,  och sist men inte minst ett shoppingeldorado ger mig mersmak.  Vår släkt och vänner från förr bor här. Jag vill bo där!
Återkomsten till min hemstad idag , den lilla staden där jag bott i snart 30 år kändes främmande efter besöket i Göteborg. Varför är här så smutsigt på gator och torg? Göteborg med så många fler människor skiner och blänker. Flaskor och papper från nattsuddare är borttrollade.
Här i min småstad ligger allt kvar, ingen tar ansvar, ingen bryr sig. Vilken äckelkänsla jag fick när jag steg av tåget igår kväll och möttes av spyor, krossat glas och papper överallt.  En smutsig stad, instängd, inskränkt och hopkrympt med en  Jantelag som svingar piskan hårt mot det eller den som upplevs främmande.  Småstadens ständige följeslagare  Jante alltid på jakt  i skydd av ett paraply gjord av ironi.


Om inte förr så återser vi Göteborg den 8-9 augusti under Way out West.
Så länge kan jag förstås inte vänta.
Och snart, snart flyttar vi dit igen!
Storstad så klart!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det låter mycket bra tycker jag. Göteborg, en stad som gjord för kvaståkning,magi, trolleri, örter,stenar och annat kul. Fast alla har ju inte dessa intressen. Mycket annat intressant finns ju också. Som till exempel konstmuseét. Idag hörde jag talas om en teater jag alltid tänkt besöka, teater Aftonstjärnan på Hisingen. Säkert intressanta föreställningar där. Och som sagt anonymiteten är bra ibland. Ingen lägger märke till kvaståkare.

2008-04-28 @ 20:08:52
Postat av: Annarkia

För några år sedan såg jag en revy med Kent Andersson på Aftonstjärnan.Tänkvärt som alltid då Kent stod för fiolerna.

2008-04-29 @ 11:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback