Israels politik apartheidpolitik i ny skepnad.

Israel har sedan ett halvår blockerat Gazaremsan. En liten landremsa med 1,5 miljoner palestinska fltyktingar.  Utan bränsletillförsel har området mer eller mindre stannat.
Tänk dig att som student mitt i en examensperiod inte kunna ta dig till universitetet, att som småbarnsmor inte kunna värma maten om nu mat finns att tillgå för dagen, att som familjeförsörjare inte kunna jobba då fabrikens maskiner står stilla  eller att riskera hälsan p g av orenat avloppsvatten  Mitt i detta inferno tvingas nu FN-organet UNWRA stoppa livsmedelsdistrubitionen till 650 000 palestinier p g av bränselbrist.
Kollektiva bestraffningar tar stryptag på en befolkning som lidit länge nog under ockupation och snålblåst. 
De kollektiva bestraffningar  på Gazaremsan, bosättningspolitiken och apartheidmuren på Västbanken är klara brott mot folkrätten. Trots detta tiger de internationella samfunden, blundar och tittar åt annat håll.
Hur kan detta få fortsätta? Oskyldiga, sårbara människor drabbas hårt samtidigt som Hamas kan rekrytera ännu fler  anhängare.
 Framtidens dom mot Israels politik, och mot omvärlden, som genom passivitet bidragit till  att en befolkningsgrupp långsamt kvävs, kommer att bli  hård.
Gör vi ingenting kommer våra barn och barnbarn en dag att fråga oss - Varför gjorde ni ingenting?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback